Închide

Planul lui Elon Musk de a extinde producția Tesla în Shanghai întâmpină dificultăți

Avatar
Red tesla car on the roadside

Fotografie de Yehor Andrukhovych pe Pexels

Timp de citire: 4 minute

Planul ambițios al Tesla de a crește producția de automobile în Shanghai, cea mai valoroasă uzină a sa la nivel global, depinde de aprobările acordate de China pentru dezvoltarea a 70 de hectare de fost teren agricol, care în prezent este invadat de flori sălbatice, potrivit Reuters.

Odată curtată de Beijing pentru a contribui la stimularea dezvoltării unei industrii naționale de vehicule electrice (EV), Tesla ar putea fi acum o victimă a propriului succes pe cea mai mare piață auto din lume, punând în discuție planurile de a folosi avantajul de cost al producției chinezești pentru a alimenta exporturile.

Planificatorul de stat din China, Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reformă (NDRC), a fost prudent în aprobarea noilor planuri de producție de vehicule electrice (EV) ale tuturor producătorilor auto, din cauza îngrijorărilor legate de supracapacitatea excesivă și de adâncirea războiului prețurilor lansat de Tesla, potrivit directorilor de la companiile rivale și analiștilor.

Bill Russo, fondatorul și directorul general al firmei de consultanță Automobility, cu sediul la Shanghai, a estimat că China are o capacitate de producție auto excedentară de aproximativ 10 milioane de vehicule pe an – echivalentul a două treimi din toată producția nord-americană în 2022.

“Ai putea argumenta că, la fel ca Tesla, am produse noi, trebuie să am o nouă fabrică în care să le construiesc”, a spus el. “Dar, privit din punctul de vedere al guvernului chinez, tot ceea ce văd este o piață care este aglomerată”.

Tesla a detaliat planurile de a adăuga o capacitate anuală de 450.000 de vehicule la noul amplasament din Shanghai, situat la aproximativ 3 km de fabrica sa actuală, într-o scrisoare efuzivă din mai 2022, în care mulțumea guvernului local pentru sprijinul acordat în timpul închiderii Shanghaiului din cauza COVID-19. Pe baza valorilor de vânzare cu amănuntul, producția anuală ar valora mai mult de 18 miliarde de dolari.

Deși nu a fost dezvăluit în remarci oficiale de către directorul general al Tesla, Elon Musk, sau de către autoritățile chineze, subiectul extinderii a fost abordat în timpul vizitei sale fulminante în China la sfârșitul lunii trecute, potrivit unei persoane cu cunoștințe directe despre acest subiect.

După întâlniri cu oficiali chinezi de rang înalt, inclusiv cu vicepremierul Ding Xuexiang, Musk a declarat unui mic grup de angajați ai Tesla că a văzut “progrese pozitive” în discuțiile despre extindere, fără a da detalii, a precizat persoana, care nu a fost autorizată să vorbească public.

Tesla și NDRC nu au răspuns la solicitările de comentarii.

“Tesla se dublează în China și, deși a întâmpinat unele piedici în ultimul an, credem că deplasarea lui Musk în China a calmat situația peste și ne așteptăm la anunțuri de progres în următoarele luni”, a declarat Dan Ives, analist la Wedbush Securities.

Construcția uzinei Tesla din Shanghai a durat mai puțin de un an, după ce Tesla a început lucrările de construcție pe șantier în 2019.

Dependența Tesla de China reprezintă o complicație în Statele Unite, unde stimulentele administrației Biden recompensează producătorii auto pentru producerea de baterii și vehicule la nivel local.

Dar uzina Tesla din Shanghai, care a produs aproape 711.000 de vehicule Model 3 și Model Y anul trecut și a ridicat capacitatea maximă anuală la peste 1 milion, a fost crucială pentru avantajul său în materie de costuri față de rivalii săi și a propulsat exporturile în Asia de Sud-Est și Canada.

Cu obiectivul de a vinde 20 de milioane de mașini la nivel global până în 2030, față de 1,31 milioane în 2022, Tesla a purtat discuții cu India cu privire la potențiale investiții în producție și a fost curtată de guverne, inclusiv de Coreea de Sud și Indonezia.

Cu toate acestea, producția în China aduce un avantaj de cost de până la 20% față de vehiculele electrice fabricate în altă parte, a declarat rivalul Nio, citând controlul țării asupra lanțului de aprovizionare și a materiilor prime.

Dar, în timp ce preocupările guvernului cu privire la excesul de ofertă cresc, iar Tesla face presiuni pentru extinderea sa în Shanghai, progresele înregistrate de producătorul chinez de electronice de consum Xiaomi, aspirant la intrarea pe piață, pentru a obține un permis de producție au fost lente.

Producătorul american de vehicule electrice de lux Lucid Group este, de asemenea, dornic să producă mașini în China, dar a fost sfătuit că posibilitatea este redusă, au declarat surse din industrie.

Xiaomi și Lucid nu au răspuns la solicitările de comentarii.

Așteptarea aprobărilor de către Tesla se compară cu o primire călduroasă atunci când a semnat pentru prima dată acordul pentru deschiderea fabricii sale din Shanghai, în urmă cu cinci ani.

La acea vreme, analiștii au sugerat că China se folosea de Tesla pentru a ajuta la stimularea dezvoltării locale a vehiculelor electrice, deoarece puterea sa ar forța jucătorii mai slabi să se miște mai repede pentru a supraviețui.

“Scenariul s-a inversat cu siguranță”, a declarat Russo de la Automobility. “China avea nevoie de Tesla pentru a deschide piața pentru consumatorii cu amănuntul, dar Tesla are nevoie de China, deoarece avantajele lanțului de aprovizionare de aici și ștacheta competitivă stabilită aici fac din Tesla o companie mai competitivă la nivel global. Și aceasta este oportunitatea ratată dacă nu obțin această unitate de capacitate.”

scroll to top