Închide

EMA a dat undă verde vaccinurilor anti-Covid adaptate la Omicron. O țară din UE începe deja vaccinarea

Avatar
coronavirus, pandemic, vaccine

Fotografie de Alexandra_Koch pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat, joi, vaccinurile adaptate la varianta Omicron de la Pfizer/BioNTech și Moderna.

„Serurile vizează sub-varianta Omicron BA.1 în plus față de tulpina originală”, a spus EMA, conform AFP, citată de SpotMedia.

Moderna va furniza Uniunii Europene 70 de milioane de doze de vaccin în primele două luni, de la 8 până la 11 milioane fiind așteptate să fie disponibile încă din prima săptămână din septembrie.

Germania este programată să primească 4 milioane de doze în primele două săptămâni și a anunțat deja că începe de săptămâna viitoare campania de vaccinare.

Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach a spus că aprobarea vaccinului BA.1 reprezintă un salt calitativ în lupta împotriva pandemiei, deoarece acum sunt disponibile vaccinuri care funcționează bine împotriva tuturor variantelor de virus cunoscute anterior, transmite Reuters.

„De săptămâna viitoare, vaccinările pot începe cu noile doze. Acum este momentul optim pentru a închide breșele de vaccinare pentru toamnă”, a declarat acesta.

scroll to top