Închide

Enel a început construcţia unui proiect de energie regenerabilă şi stocare în America de Nord

Avatar
Enel Green Power Logo 1 825x510
Timp de citire: 2 minute

Enel Green Power a început construcţia primului proiect de energie regenerabilă şi stocare din America de Nord, în Texas, şi intenţionează să instaleze capacităţi de stocare a energiei de 1 GW prin proiectele viitoare la scală utilitară aflate în portofoliul de regenerabile al companiei în Statele Unite până în 2022, News.ro.

”Enel Green Power a început construcţia proiectului solar + stocare Lily, primul său proiect hibrid din America de Nord care integrează o instalaţie de generare a energiei din surse regenerabile cu stocarea prin baterii la scară utilitară. Prin combinarea celor două tehnologii, Enel poate stoca energia generată de centralele de energie din surse regenerabile pentru a fi livrată atunci când este nevoie, de exemplu, pentru a uşura alimentarea cu energie electrică a reţelei sau pentru a acoperi perioadele cu cerere mare de energie”, a anunţat miercuri compania.

Pe lângă proiectul solar + stocare Lily, Enel intenţionează să instaleze capacităţi de stocare de aproximativ 1 GW în proiectele sale eoliene şi solare noi sau deja existente din Statele Unite în următorii doi ani.

”Acest angajament substanţial de a instala baterii pentru stocarea energiei subliniază întâietatea Enel în construirea de proiecte hibride inovatoare care vor conduce la decarbonizarea sectorului energetic aflată în derulare în Statele Unite şi în întreaga lume. Proiectul solar + stocare Lily evidenţiază potenţialul imens de creştere a energiei din surse regenerabile şi reprezintă viitorul generării de energie electrică, care va fi format din ce în ce mai mult din centrale sustenabile şi flexibile care furnizează electricitate cu zero emisii de carbon, stimulând în acelaşi timp stabilitatea reţelei”, a declarat Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power.

Situat la sud-est de Dallas, în comitatul Kaufman din statul Texas, proiectul solar + stocare Lily cuprinde o centrală fotovoltaică (PV) de 146 MWac, asociată cu o baterie de 50 MWac şi urmează să fie pus în funcţiune până în vara anului 2021.

Estimările arată că cele 421.400 de panouri ale parcului Lily vor genera peste 367 GWh în fiecare an, energie care va fi livrată în reţea şi va încărca bateria co-localizată. Proiectul hibrid va permite astfel evitarea unor emisii anuale de peste 242.000 de tone de dioxid de carbon în atmosferă.

Bateria este capabilă să stocheze până la 75 MWh, energie care poate fi injectată în reţea atunci când generarea de energie din surse solare este scăzută, oferind în acelaşi timp reţelei acces la alimentarea cu energie electrică curată în perioadele cu cerere ridicată.

Proiectul solar Lily a fost iniţiat şi dezvoltat de Red River Renewable Energy, LLC, un joint-venture între Sun Chase Power şi MAP® Energy, LLC.

„Procesul de construcţie a proiectului Lily urmează modelul de Şantier Sustenabil al Enel Green Power, o colecţie de cele mai bune practici menite să reducă la minimum impactul construcţiei centralei asupra mediului. Enel explorează un model de utilizare polivalentă a terenurilor aflate în parcul Lily, axat pe practici agricole inovatoare, reciproc avantajoase, combinate cu dezvoltarea şi operarea panourilor bifaciale. În mod special, compania intenţionează să testeze culturile care cresc sub panouri, precum şi să cultive plante care să susţină insectele polenizatoare, în beneficiul terenurilor agricole din apropiere. Compania a implementat anterior o iniţiativă similară la proiectul solar Aurora din Minnesota, printr-un parteneriat cu Laboratorul Naţional de Energie Regenerabilă, axat pe plante şi ierburi prietenoase cu polenizatorii”, precizează compania.

scroll to top