Închide

Sumă record investită de BERD pentru susținerea economiilor afectate de coronavirus

Avatar
Ebrd Logo

Foto: EBRD

Timp de citire: < 1 minut

Banca Europenă pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a informat că în prima jumătate a acestui an a investit o sumă record de 5,1 miliarde de euro pentru a susţine economiile din regiunea sa de activitate afectate de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

BERD a precizat că lovitura dată de criza coronavirusului celor 38 de economii în care investeşte a fost una “severă”, prognozând o contracţie medie de 3,5% în acest an.

„Trăim într-o lume nouă acum, iar pentru noi accentul se pune pe provocările clienților noștri existenți și în țările noastre unde ne desfășurăm activitatea”, a declarat Jurgen Rigterink, președintele interimar al BERD, adăugând că se așteaptă să obțină aprobarea acționarilor pentru a se extinde în Africa Sub-Sahariană în 2022.

Instituţia financiară a precizat că în primele şase luni investiţiile sale au crescut cu peste o treime comparativ cu investiţiile de 3,7 miliarde de euro realizate în perioada similară a anului trecut. De asemenea, aproape două miliarde de euro din investiţiile BERD în primul semestru au mers spre finanţarea tranzacţiilor comerciale.

Turcia a fost principalul beneficiar al investiţiilor BERD în prima jumătate a acestui an, cu aproape un miliard de euro sau o cincime din investiţiile totale ale BERD, ţara fiind urmată de Egipt, care a beneficiat de investiţii BERD în valoare de 459 milioane de euro, dar și Estonia, Mongolia și Maroc.

scroll to top