Închide

eToro | Generaţiile mai tinere din România vor să investească pe pieţele financiare

Avatar
man, computer, stock trading

Fotografie de MayoFinance pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Tinerii români au un apetit mai mare de a investi pe pieţele financiare, spre deosebire de majoritatea populaţiei care nu face acest lucru în prezent, potrivit unui studiu realizat la comanda eToro, o platformă de investiţii globală cu active multiple.

Sondajul a fost realizat în luna noiembrie în parteneriat cu firma IPSOS, pe un eşantion online de 1.000 de români între 18 şi 55 de ani. Studiul arată că după mai bine de 30 de ani de la sfârşitul comunismului, 65% din respondenţi au declarat că nu au nicio investiţie, 67% din ei spunând că acest lucru se datorează lipsei banilor sau a cunoştinţelor necesare, transmite Bursa.

Lucrurile însă par să se schimbe, datorită apariţiei din ultimii ani a noilor tehnologii care uşurează accesul la pieţele financiare globale. Deja, 26% din respondenţi au declarat că folosesc în prezent platforme online de tranzacţionare, aceştia citând ca motiv posibilitatea de a-şi administra propriile portofolii şi viteza şi simplitatea de utilizare.

Misiunea eToro este de a deschide pieţele financiare pentru cei care vor să investească într-un mod simplu şi transparent. Dorim să facem ca investiţiile să fie interesante pentru oameni prin socializarea acestei experienţe, vrem să fie mai uşor pentru oameni să le înţeleagă şi să reducem barierele de intrare precum costurile. Am observat o creştere masivă în România, de 228% a utilizatorilor înregistraţi pe platforma noastră între ianuarie şi noiembrie în acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut, aceştia beneficiind de avantajul de a tranzacţiona acţiuni fără comisioane. Am observat la nivel global, inclusiv în Europa de Est, că tinerii cresc într-o lume în care sunt înconjuraţi de companii internaţionale ale căror produse şi servicii le folosesc. De ce nu ar şi investi în acele companii pe care ei le cunosc şi le apreciază şi să primească astfel ceva înapoi de la ele, cum ar fi cele cu aplicaţiile de ride-sharing pe care le folosesc ca săajungă la serviciu?, a declarat Yoni Assia, CEO şi co-fondator al eToro.

În plus, persoanele mai tinere sunt mai familiarizate cu tehnologiile care funcţionează prin Internet. Conform sondajului, 30% din persoanele sub 34 de ani preferă săinvestească online, comparativ cu 18% din persoanele cu vârsta de peste 46 de ani care fac acest lucru.

Dintre cei care au declarat că investesc la ora actuală, două treimi (66%) îşi ţin încă banii în depozite bancare. Dat fiind însă că dobânzile sunt apropiate de zero, sondajul sugerează că situaţia investiţiilor este pe cale să se schimbe radical. Deja, peste 20% din participanţii la sondaj au declarat că investesc în acţiuni, în timp ce alţi 70% spun că sunt interesaţi să afle mai multe despre astfel de investiţii. Una din modalităţile de a învăţa despre cum să investeşti este de la alte persoane.

Astfel, eToro nu numai că oferă clienţilor posibilitatea să îşi aleagă dintre clasele de active în care să investească, de la acţiuni tranzacţionate fără comisioane, până la active cripto, însă le facilitează acestora şi alegerea felului în care să investească. Astfel, ei pot tranzacţiona direct, în mod individual, pot să copieze un alt investitor, fără un comision suplimentar, sau săinvesteascăîntr-un portofoliu.

Scopul eToro este de a da puterea oamenilor prin faptul că simplificămcumpărareaşivânzarea, şi le oferim accesul lacunoştinţele partajate de cei 16 milioane de utilizatori ai platformei, a declarat Assia.

CopyTrading pe platforma eToro este o facilitate unică, ce le permite oamenilor care nu au timpul sau cunoştinţele adânci necesare să copieze automat investiţiile făcute de alţii pe platformă. Facilitatea de copiere este deja folosită de 9% din respondenţi, în principal de cei din generaţiile mai tinere. Procentul este probabil să crească în viitor, deoarece peste 60% din cei chestionaţi s-au declarat interesaţi de această posibilitate.

Ştimcă oamenii spun că simplitatea platformei noastre este unul din motivele pentru care vin la eToro, însă credem că şi elementele sociale contribuie la popularitatea platformei, pentru că fac ca experienţa de a investi să fie una mai puţin izolată. Precum şi în alte aspecte ale vieţilor noastre, în care ne cerem unii altora sfatul, în deciziile de investiţii ar trebui să fie la fel, a adăugat Assia.

scroll to top