Închide

Eurostat: În 2022, românii au fost europenii cel mai puțin interesați să urmeze cursuri online

Avatar
E-Learning

Fotografie de Markus Winkler pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

În timpul pandemiei de COVID-19, într-o perioadă în care oamenii au fost încurajați să limiteze contactele sociale, cursurile online au reprezentat o alternativă sigură pentru educație și formare și au crescut în popularitate. Însă, pe măsură ce restricțiile sociale s-au atenuat, popularitatea cursurilor online a scăzut, arată rezultatele unui studiu pe această temă dat publicității de Biroul European de Statistică – Eurostat.

În 2022, 26 % dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani din statele membre ale Uniunii Europene au declarat că au făcut un curs online sau au utilizat materiale de învățare online în cele trei luni anterioare sondajului. Este vorba de o scădere de 2 puncte procentuale (pp) în raport cu procentul de 28% din 2021.

Dintre toate țările membre UE, Finlanda a avut cea mai mare pondere (50%) a persoanelor cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani care au făcut cel puțin un curs online sau au utilizat materiale de învățare online. Pe locurile următoare s-au situat Spania (42%), Suedia și Olanda (ambele 40%).

La polul opus, efectuarea de cursuri online și utilizarea de materiale de învățare online erau cel mai puțin utilizate în România (8%), Bulgaria (11%) și Polonia (15%).

În general, participarea la educația online a scăzut în comparație cu anul 2021.

În 2022, ponderea persoanelor care fac cursuri online sau utilizează materiale de învățare online a scăzut în toate țările UE, cu excepția Finlandei (+5 pp în 2022 față de 2021), a Croației (+1 pp) și a Cehiei și Italiei (ambele neschimbate). Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Slovenia (-7 pp), Luxemburg (-6 pp) și Belgia, Estonia, Austria și Suedia (toate -5 pp).

20232401 International Day Education
Sursa: Eurostat.
scroll to top