Închide

Eurovision-ul din 2023 nu va avea loc în Ucraina, anunță EBU. Marea Britanie a intrat pe fir

Avatar
Kalush Orchestra

Câștigătorii ediției din 2022 ai Eurovision Song Contest, Kalush Orchestra din Ucraina. Sursa foto: Eurovision.tv.

Timp de citire: < 1 minut

Marea Britanie ar putea găzdui ediția de anul viitor a concursului Eurovision, după ce Uniunea Europeană de Radiodifuziune (European Broadcasting Union – EBU), care organizează evenimentul, a ajuns la concluzia că acesta nu va putea fi organizat în Ucraina, așa cum ar fi fost normal, după ce țara a câștigat ediția din acest an.

Televiziunea publică din Ucraina nu va putea îndeplini ”garanțiile operaționale și de securitate” necesare pentru a găzdui evenimentul, din cauza războiului declanșat de Rusia în această țară.

”Având în vedere războiul în curs de desfășurare, cauzat de invazia țării câștigătoare de către Rusia, EBU a efectuat o evaluare completă și un studiu de fezabilitate, atât în colaborare cu UA:PBC (televiziunea ucraineană, n.n.), cât și cu specialiști terți, inclusiv pe probleme de securitate. Eurovision Song Contest este una dintre cele mai complexe producții TV din lume, mii de oameni lucrând și luând parte la eveniment, iar pentru pregătirea sa sunt necesare 12 luni de muncă. În urma unei analize obiective, consiliul de conducere al Eurovision Song Contest, a concluzionat, cu profund regret, că, având în vedere circumstanțele actuale, garanțiile operaționale și de securitate și operaționale necesare pentru ca radiodifuzorul să găzduiască, să organizeze și să producă Eurovision Song Contest, conform regulilor sale, nu pot fi îndeplinite de către UA:PBC”, notează EBU într-un comunicat publicat vineri.

Ca urmare a acestei decizii, în conformitate cu regulile competiției și pentru a asigura continuitatea acesteia, EBU va începe discuțiile cu televiziunea publică din Marea Britanie – BBC, după ce reprezentantul acestei țări a reușit să se claseze pe locul al doilea la ediția din acest an, după ucrainenii de la Kalush Orchestra, mai anunță EBU.

scroll to top