Închide

Exercițiu de imagine | Grupul E.ON reduce voluntar temperatura din sediu și își taie apa caldă

Avatar
Eon Essen

Foto: eon.com

Timp de citire: < 1 minut

Grupul german E.ON pune în practică un exercițiu de imagine, simulând faptul că, de la începutul crizei energetice, este unul din beneficiarii scumpirilor. Compania anunţă că în toate locaţiile din Germania îşi va reduce consumul de energie al propriilor clădiri cu cel puţin 20%, în medie.

Angajaţii vor sta în birouri comune şi o parte dintre spaţii se vor închide, temperatura din încăperi va fi redusă la 19 grade C şi apa caldă va fi oprită oriunde este posibil.

”În această iarnă, fiecare kilowatt-oră contează pentru a reduce consumul de electricitate şi gaz. Prin urmare, în toate locaţiile din Germania, E.ON va reduce consumul de energie al propriilor clădiri cu cel puţin 20%, în medie. Astfel, E.ON va reduce toate sursele de iluminat neesenţiale, cum ar fi siglele şi iluminatul exterior, parţial sau chiar complet. Temperatura din încăperi va fi redusă la 19 grade C şi apa caldă va fi oprită oriunde este posibil. Prin urmare, personalul din diferite departamente s-a mutat deja în spaţii comune, la începutul lunii octombrie, sau o va face în curând. Aceste măsuri sunt valabile până la mijlocul lunii aprilie şi sunt menite să realizeze o economie de energie de 25% la sediul companiei din Essen, de exemplu”, anunţă grupul, citat de news.ro.

E.ON plănuia să îşi administreze propriile clădiri într-un mod neutru din punct de vedere climatic până în 2030.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, fiind prezent de 17 ani în România. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,4 milioane de clienţi.

scroll to top