Închide

Există dovezi care arată că Tesla știa despre defecțiunea Autopilot, potrivit unui judecător

Avatar
car, fall, vehicle

Fotografie de Jteder pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Tesla a trecut cu bine deja de două procese legate de sistemul lor de asistență numit Autopilot. Totuși, în ultimul proces din Florida, un judecător a declarat că există dovezi cum că Tesla și Elon Musk știau de problemele sistemului, informează Automarket.

În lumina soarelui Floridei, un judecător a descoperit dovezi reale că Tesla, împreună cu Elon Musk și alte minți luminate ale companiei, erau conștienți că Autopilot, acel sistem avansat de asistență pentru șoferi, avea defecțiuni. Cu toate acestea, au permis ca mașinile lor să fie conduse într-un mod nesigur.

Știrea vine după ce Judecătorul Reid Scott, a dat undă verde săptămâna trecută pentru ca reclamantul dintr-un proces ce vizează un tragic accident cu o Tesla Model 3 să continue lupta în instanță.

Acesta a adus acuzații de daune punitive împotriva producătorului auto electric pentru ceea ce el numește conducere intenționată și neglijență gravă.

Acțiunea în instanță este legată de un accident din 2019, desfășurat în nordul Miami, unde o Tesla Model 3 a intrat sub remorca unui camion. Impactul a smuls acoperișul mașinii și șoferul a murit. Conform celor de la Reuters, un proces programat pentru luna octombrie a fost amânat și încă nu are o nouă dată.

În spatele hotărârii de a permite reclamantului să meargă mai departe, judecătorul a subliniat că soția lui Banner, șoferul decedat, ar trebui să poată convinge juriștii că avertismentele oferite de Tesla în manualul său și în acordul „clickwrap” erau, în esență, neadecvate.

Judecătorul Scott a extras din arhive un videoclip promoțional din 2016, lansat de Tesla, în care unul dintre modelele lor electrice se plimba fără nicio intervenție umană. În deschiderea filmului, Tesla a declarat că șoferul este la volan doar din motive legale, pentru că mașina se conduce singură.

Același videoclip menționat de judecător a făcut parte dintr-un alt caz în care Ashok Elluswamy, directorul Software-ului Autopilot al Tesla, a declarat că clipul promoțional a fost regizat și că sistemul nu avea capacitățile prezentate la momentul respectiv.

Această decizie recentă reprezintă un șoc pentru producătorul auto cu sediul în Austin. Anterior, compania câștigase două procese de răspundere a produsului în California privind sistemul Autopilot.

scroll to top