Închide

Exporturile de condimente indiene ar putea scădea cu 40%. Care este motivul?

Avatar
indian spices, spice, indian

Fotografie de Vitamin pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Un mare producător de condimente din India a declarat vineri că exporturile ar putea scădea cu 40%. Motivul, conform companiei, este că două mărci importante de condimente au fost afectate de acuzații de contaminare cu un pesticid pe care grupul îl consideră sigur, dar despre care specialiștii chinezi spun că provoacă cancer, conform Reuters.

India este cel mai mare exportator, consumator și producător de condimente din lume, iar valoarea exporturilor sale de condimente a ajuns la 4 miliarde de dolari în intervalul aprilie 2022 – martie 2023.

Autoritatea indiană care reprezintă interesele companiilor din acest sector, FISS, a declarat că industria a declarat că unii cumpărătorii au pus deja în așteptare unele comenzi de export pe fondul examinării internaționale a două mărci indiene populare – MDH și Everest.

Luna trecută, Hong Kong a suspendat vânzările a trei amestecuri de condimente MDH și a unuia de la Everest, invocând niveluri ridicate de oxid de etilenă, sau ETO – un risc de cancer în caz de expunere îndelungată.

Cele două companii afirmă că produsele lor, extrem de populare în India și exportate la nivel mondial, sunt sigure pentru consum.

“Dacă și alte țări încep să adopte o poziție similară, exporturile noastre de condimente ar putea scădea cu 40%”, a declarat Tejus Gandhi, secretarul FISS, care reprezintă 600 de producători și exportatori de condimente din întreaga țară.

Deja, autoritatea britanică de reglementare în domeniul alimentar a aplicat controale suplimentare pentru toate importurile de condimente din India, iar SUA, Noua Zeelandă și Australia analizează problema.

scroll to top