Închide

Facebook anunţă lansarea unor funcţii de combatere a răspândirii ştirilor false

Avatar
facebook, internet, network

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Administratorii grupurilor de discuţii de pe Facebook au acum la dispoziţie instrumente automatizate care să-i ajute în lupta cu informaţiile false şi dezinformările.

Facebook anunţă lansarea unor funcţii de combatere a informaţiilor care nu corespund cu realitatea, ce funcţionează automat şi ajută administratorii grupurilor de discuţii să combată răspândirea dezinformărilor. Administratorii grupurilor pot acum să respingă automat publicarea unui post care conţinte informaţii false. Informaţiile vor fi considerate false sau înşelătoare în funcţie de verificările făcute de serviciile terţe de ”fact checking” contractate de compania americană, potrivit News.ro.

Dacă vor, administratorii pot alege chiar să suspende sau să blocheze permanent utilizatorii care postează informaţii false. Şi asta tot în mod automat.

Noul instrument, nu poate fi folosit şi retroactiv, pentru conţinutul deja postat, ci doar pentru moderarea viitoarelor postări.

Cu aceeaşi ocazie, Facebook spune că oferă acum opţiuni şi pentru automatizarea procesului de acceptare în cadrul grupurilor de discuţii a noilor membrii.

Administratorii pot stabili anumite criterii (vârstă, prieteni deja în grup etc.) pe baza cărora utilizatorii care cer să fie acceptaţi într-un grup închis să fie primiţi sau respinşi automat.

scroll to top