Închide

Falimentul Revlon, complicat de eroarea de 900 de milioane de dolari a Citigroup

Avatar
My beauty studio

Fotografie de Highlight ID pe Unsplash

Timp de citire: 3 minute

În timp ce Revlon se pregăteşte să-şi negocieze restructurarea după ce intrat în faliment săptămâna trecută, grupul american de cosmetice încă nu cunoaşte identitatea tuturor creditorilor săi cheie, o consecinţă a unei greşeli bancare bizare, scrie Financial Times.

În august 2020, Citigroup şi-a folosit în mod greşit banii pentru a rambursa un împrumut de 900 de milioane de dolari pe care l-a administrat în numele Revlon, care era deţinut de mai multe grupuri de gestionare a activelor. Deţinătorii a 400 de milioane de dolari din împrumut au returnat rapid plata eronată. Cu toate acestea, deţinătorii a 500 de milioane de dolari din împrumut, mulţi furioși pe Revlon pentru o restructurare anterioară a datoriilor, au păstrat numerarul.

În 2021, un judecător federal din New York a declarat că cei care au păstrat rambursarea aveau dreptul legal de a face acest lucru. Citi a făcut recurs împotriva deciziei. Întrucât instanţa superioară nu a pronunţat încă o hotărâre definitivă, Revlon se confruntă cu posibilitatea ca o parte a creditorilor să fie forţaţi să restituie veniturile şi să redevină creditori Revlon.

Potrivit companiei, declaraţia de faliment nu a fost precipitată de lipsa cererii pentru produsele pe care le oferea, ci de „sughiţurile” lanţului de aprovizionare, întreruperile muncii şi inflaţia, care au lăsat în urmă o lipsă severă de numerar şi capital de lucru.

„Deoarece mulţi dintre concurenţii companiei au mai mulţi bani la îndemână, au reuşit să construiască mai mult inventar în avans, să investească în stocul de componente şi materii prime şi să plătească în avans acolo unde este necesar pentru a asigura provizii suplimentare”, a scris Revlon în declaraţia sa de faliment de săptămâna trecută.

Potrivit dosarului, datoria companiei a depăşit 3 miliarde de dolari. În prezent, Revlon deţine doar 13 milioane USD în numerar şi a generat doar 300 milioane USD în flux de numerar operaţional în ultimele 12 luni.

Revlon a purtat discuţii de restructurare cu mai multe grupuri de creditori, dar starea incertă a împrumuturilor de 500 de milioane de dolari au făcut imposibile negocierile în cauză.

Printre deţinătorii celor 500 de milioane de dolari în împrumuturi care nu au fost returnate către Citi se numără grupuri proeminente precum Brigade Capital Management şi HPS Investment Partners. Nemulţumirea lor lor provine în parte dintr-o controversă asupra unui împrumut de 880 de milioane de dolari luat de Revlon în mai 2020, pe fondul crizei timpurii a pandemiei.

Ca parte a acestei tranzacţii, compania a transferat proprietatea intelectuală care stă la baza unor etichete Revlon precum Elizabeth Arden, Almay şi American Crew către o nouă filială numită BrandCo, împrumutul fiind garantat de acele active.

Finanţarea falimentului nu necesită depunerea unui plan de restructurare până în noiembrie, iar compania a spus că până atunci speră că performanţa operaţională să îşi revină la normal.

Chiar dacă împrumuturile şi obligaţiunile Revlon se tranzacţionează la niveluri de maximă dificultate, capitalizarea pieţei de acţiuni a companiei rămâne de aproximativ 200 de milioane de dolari.

Marca de parfumuri Nabeel a prezentat, la centrul comercial Dubai Mall, din Dubai, cel mai scump parfum din lume, scrie Gulf News.

Lichidul aromat, pe numele lui Shumukh (în limba arabă înseamnă ”care merită ce e mai bun”) costă în jur de 1,3 milioane de dolari. Șeful companiei, expertul în parfumuri Ashhar Adam Ali, Shumukh face parte din seria the spirit of Dubai.

Flaconul de aproape doi metri conține trei litri de parfum și a fost fabricat din sticlă de Murano, incrustată cu câteva mii de briliante cu o greutate totală de 38,55 carate. Mai trebuie adăugate pietrele de topaz și perlele. La crearea acestui parfum s-a lucrat trei ani.

De menționat că, în septembrie anul trecut, la hotelul de șapte stele Burj Al Arab, din Dubai, a fost prezentată cea mai scumpă pereche de patofi din lume, confecționați din aur și cu briliante de 15 carate. Creatorii acestor încălțări cu toc cui sunt companiile Jada Dudai și Pasion Jewellers.

scroll to top