Închide

Fără Marele Circ, guvernul din Singapore a decis reconversia boxelor de F1. Ce va fi acolo?

Avatar
singapore, marina bay, marina bay sands

Marina Bay, Singapore. Fotografie de designerpoint pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Clădirea principală a circuitului stradal Marina Bay din Singapore, care găzduiește tradiționalul Mare Premiu al micuțului stat insular din sud-estul Asiei, va deveni unitate medicală pentru îngrijirea pacienților bolnavi de Covid-19, potrivit publicației locale Straits Times, citată de Bloomberg.

Este al doilea an la rând când Marele Premiu din Singapore nu are loc, din cauza pandemiei.

Clădirea principală care găzduiește boxele echipelor de Formula 1 în timpul weekend-ului de curse a fost identificată drept cea mai potrivită pentru înființarea unui spital provizoriu, întrucât are toate facilitățile pregătite la cheie și, în plus, nici în acest an nu este folosită pentru organizarea tradiționalei curse nocturne de F1, potrivit lui Ong Ling Lee, directorul pentru sport al Consiliului Turistic din Singapore

În toamna trecută, clădirea a fost folosită ca centru de testare pentru Covid-19.

În cadrul clădirii, coridoarele au fost împărțite în mai multe secțiuni unde au fost amplasate peste 600 de paturi destinate bolnavilor. Noua facilitate medicală se va deschide în noiembrie, potrivit Straits Times, care citează surse din cadrul celor care lucrează la reconversia clădirii.

Statul Singapore s-a confruntat recent cu creșterea numărul zilnic de noi infectări, care a ajuns deja la ordinul miilor, precum și cu creșterea numărului de decese cauzate de virus. De asemenea, s-a înregistrat o scădere a capacității disponibile de paturi de terapie intensivă din spitalele publice, guvernul promițând că face eforturi pentru a crește numărul acestora.

scroll to top