Închide

Fără OUG anti-ONG! | Asociația ”Dăruiește Viață” acuză Guvernul că pune cruce sectorului ONG-urilor

Avatar
Petitie Onguri

Sursa foto: Asociația ”Dăruiește Viață” / Facebook.

Timp de citire: 2 minute

Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă”, care contruieşte, la Bucureşti, primul spital realizat exclusiv din donații, a demarat o petiţie online, intitulată ”Fără OUG anti-ONG”, prin care organizaţia atrage atenţia că, dacă ordonanţa de urgență va fi adoptată în forma propusă, va pierde, peste noapte, 50% din fonduri, anunță News.ro.

”Tot nu îmi vine să cred că politicienii nu fac acest exerciţiu democratic al dialogului cu noi, ONG-urile, atât de afectate de modificările pe care ei le propun prin ordonanţă. Ordonanţa şterge din lege dreptul companiilor de a susţine din impozitul pe profit proiectele ONG-urilor”, a scris Carmen Uscatu, una dintre fondatoarele organizaţiei, pe Facebook.

Aceasta atrage atenţia să Asociaţia ”Dăruieşte Viață” este în situaţia ca peste noapte să piardă 50% din fondurile pe care le strânge anual.

”Şi nu, n-avem, peste noapte, un plan de rezervă. Iar proiectul «Noi facem un spital» trebuie să continue. Domnule Prim Ministru, Marcel Ciolacu, sunteţi şi reprezentantul nostru”, a mai transmis Carmen Uscatu.

Organizaţia a lansat petiţia online ”Fără OUG anti-ONG”.

”Nu subminați activitatea organizațiilor non-guvernamentale și a mediului privat și lăsați-ne să ne facem treaba. Să ajutăm acolo unde este nevoie. Să reacționăm rapid. Să împingem România înainte”, se arată în preambulul petiției.

Guvernul lucrează la o ordonanță de urgență prin care să restricționeze accesul acestor ONG-uri la fondurile provenite din sponsorizările corporate. Adică un procent mare din veniturile cu care aceste ONG-uri fac lucrurile să se întâmple în România.

Vino cu noi și semnează petiția ca să spunem ferm guvernului să nu-și bată joc de munca noastră și de sutele de mii de oameni a căror viață ar fi mult mai grea fără ONG uri.

De ce să semnezi?

Ne-am obișnuit să fim salvați. Să vină alții, să investească, să aducă bani. Să „se” facă, să „se” repare. De data asta nu ne mai salvează nimeni. Ne salvăm noi singuri: om cu om, companie cu companie. Pe minut ce trece, devine tot mai urgent. Semnează și tu această petiție și fii alături de noi pentru a-i convinge pe decidenții politici că țara asta nu se conduce PE genunchi și nu se lasă aplecată ÎN genunchi.

Pentru că știi despre ce vorbim. Știi cum e să-ți fie teamă să ajungi la spital, să-ți fie groază să te îmbolnăvești, să refuzi pur și simplu să te mai uiți la știri, de frica a ce-ai putea să vezi. Știi cum e să-ți fie teamă de viitor, teamă pentru copiii tăi care nu au un sistem educațional performant sau pentru părinți, de care nu știi cine va avea grijă. Știi că, în țara noastră, dacă se mișcă ceva, e datorită ONG-urilor și mediului privat.

Sute de organizaţii neguvernamentale atrag atenţia că OUG referitoare la reducerea cheltuielilor, pe care o pregăteşte Guvernul, anulează mecanismele actuale de sponsorizare şi ar distruge un sistem care a funcţionat bine timp de două decenii.

”Ne exprimăm consternarea şi cerem urgent să fie abandonată cât mai repede”, au transmis reprezentanţii organizaţiilor, mai scrie News.ro.

scroll to top