Închide

Final de carieră pentru Serena Williams. Ocupă locul întâi în topul câștigurilor din tenis

Avatar
Fbsa1cnx0aa0y5y

Foto: Twiter TENNIS

Timp de citire: < 1 minut

Serena Williams a ajuns la finalul carierei de jucătoare de tenis, după ce a fost învinsă, într-un meci de trei ore și cinci minute, de australianca Ajla Tomljanovic în turul trei la US Open, scor 7-5, 6-7 (4), 6-1. 

“Le mulţumesc tuturor celor care sunt aici, care au fost alături de mine atât de mulţi ani, decenii. Totul a început cu părinţiii mei. Ei merită totul. Le sunt foarte recunoscătoare. Acestea sunt lacrimi de fericire. Cred. Nu știu. Şi eu nu aş fi Serena dacă nu era Venus”, a declarat Serena Williams, la finalul meciului, fiind extrem de emoţionată.

Serena Williams a câștigat 23 de trofee de grand slam si este pe locul cinci în clasamentul all-time al tilurilor din circuitul WTA, cu 73 de trofee, după Martina Navratilova, cu 167, urmată de Chris Evert – 157, Steffi Graf – 107, Margaret Court – 92.

A fost 319 de săptămâni liderul clasamentului WTA, în intervalul 2002-2017. Serena Williams şi-a încheiat cariera cu un bilanţ de 858 de meciuri câştigate şi 156 pierdute.

A câştigat peste 94 de milioane de dolari în premii la turneele de tenis, cea mai mare sumă câștigată de o sportivă din circuitul WTA. Top 3 este completat de Venus Williams și Simona Halep.

De asemenea, Serena Williams a câştigat patru medalii de aur la Jocurile Olimpice.

scroll to top