Închide

Firea: „Când am propus scăderea CAS pentru construcţii, ni s-a spus că afectează Pilonul II”

Avatar
Timp de citire: 2 minute

Gabriela Firea, ministrul Familiei, l-a criticat în termeni duri pe Florin Cîţu, după ce preşedintele PNL a propus soluţii precum reducerea TVA şi a contribuţiilor asigurărilor sociale (CAS), potrivit România TV.

Gabriela Firea a amintit că atunci când PSD a venit cu astfel de propuneri, liberalii s-au opus. Prim-vicepreşedintele PSD a sugerat că, dacă tot fac parte din coaliţia de guvernare, să existe „o colaborare sinceră, onestă şi în care să nu îşi dispute maternitatea sau paternitatea unei soluţii”.

Ministrul Familiei a precizat că partidele aflate la putere au o responsabilitate pentru performanţele sau lipsa de performanţă a unor miniştri, cu toate că premierul Nicolae Ciucă este cel care poate decide o eventuală schimbare din funcţie în cadrul Guvernului.

„Eu, personal mi-aş fi dorit o mai bună comunicare între noi şi acceptarea soluţiilor cu care am venit. Din păcate, s-a ajuns, cum spune românul, tot la vorba noastră, pentru că chiar astăzi vedeam pe internet propuneri de scădere a TVA-ului, dar noi când am propus scăderea TVA-ului la energie partenerii noştri nu au fost de acord, acum se propune scăderea TVA la toate produsele”, a spus Gabriela Firea.

De asemenea, Gabriela Firea a comentat pe marginea propunerii lui Florin Cîţu privind reducerea CAS-ului.

„Noi, când am propus pentru construcţii, ni s-a spus că afectează Pilonul II. Important este ca, atunci când specialiştii vin cu nişte soluţii, fie că sunt de la PSD, de la PNL, UDMR sau minorităţi, să le analizăm cu mai multă seriozitate şi să nu le respingem, a priori, doar pentru că au fost propuse de parteneri şi după câteva luni să ajungem la aceeaşi idee”, a mai spus ministrul Familiei.

De asemenea, Firea a subliniat că după această perioadă, „fiecare şi-a învăţat lecţia”, arătând că ”principala lecţie este cea a colaborării”.

”Dacă tot suntem împreună la guvernare, o colaborare sinceră, onestă şi în care să nu ne disputăm maternitatea sau paternitatea unei soluţii”, a mai afirmat Gabriela Firea, conform sursei citate.

Fostul primar general a reacţionat după ce Florin Cîţu a publicat, duminică, un mesaj pe Instagram, în care prezintă soluţii pentru a creşte salariile pentru toţi românii şi dă exemplu reducerii CAS de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu. Ulterior, a scris, pe Facebook, că pregătise această măsură şi putea să intre în vigoare de la 1 iulie 2022.

scroll to top