Închide

O poveste fără sfârșit: mucegai și produse expirate la Mega Image. Raioane închise de ANPC

Avatar
Mega Image Mizerie

Colaj foto: b365.ro

Timp de citire: 2 minute

Problemele de sănătate publică nu se mai opresc la Mega Image. Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat noi amenzi companiei care administrează magazinele Mega Image, după ce în urma controalelor făcute în patru magazine din sectorul 2 al Capitalei şi din Popeşti Leordeni au fost descoperite alimente cu urme de mucegai, produse expirate, strat gros de praf şi rugină pe rafturi, vitrine şi în sistemul de ventilaţie.

„În urma sesizărilor primite de la consumatori, acţiunile de control întreprinse de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la marile magazine se desfăşoară în continuare. Alte patru supermarketuri Mega Image, situate în sectorul 2 şi în comuna Popeşti Leordeni, au fost verificate de comisarii ANPC. Echipele Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov au constatat, în urma controlului, nereguli importante aplicând  amenzi contravenţionale în valoare de 68.000 lei”, transmite, sâmbătă, ANPC prin intermediul unui comunicat.

Comisarii ANPC au constatat că în cele patru magazine erau scoase la vânzare fructe şi produse din carne „cu modificări organoleptice evidente şi urme de mucegai”, vitrinele calde în care erau expuse produsele preparate în zona de gătire a magazinului erau neigineizate, iar vitrinele frigorifice aveau rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, depreciate, pătate, cu resturi şi reziduuri alimentare. Nu în ultimul rând, la controale s-a constatat prezenţa, în sistemul de ventilaţie al vitrinelor frigorifice de expunere a produselor la vânzare, a prafului în strat grosier, ruginii, a vopselei exfoliate.

Pe lângă amenzi, comisarii de la protecţia consumatorilor au dispus, ca măsuri complementare oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe şi oprirea temporară a prestării de servicii a raioanelor cu abateri până la remedierea deficienţelor constatate, pentru două dintre magazine.

Practic aproape în fiecare zi nu există un magazin sau chiar mai multe din rețeaua grupului Delhaize să nu fie luate în vizor, ba de ANPC, ba de ANSVSA. Continuăm să relatăm pe larg dezinteresul profund al MEGA IMAGE și Delhaize în România.

scroll to top