Închide

Firmele și cetățenii pot amâna plata chiriei în stare de urgență și o lună după

Avatar
Timp de citire: < 1 minut

Valoarea maximă a chiriei lunare pentru care va putea fi cerută amânarea va fi de maximum 10.000 lei, pentru fiecare locație, în cazul operatorilor economici, și de maximum 2.000 lei, pentru o singură locație, în cazul persoanelor fizice.

Faciltatea se va aplica pe perioada stării de urgență și încă o lună pentru firmele și cetățenii afectați de pandemia de coronavirus, iar chiria va fi decontată de organul fiscal proprietarului. Acesta va beneficia de scutire la plata impozitului dacă va reduce din chirie, conform unui proiect de lege adoptat prin vot final de Camera Deputaților. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie promulgat de șeful statului.

Noile condiții au fost introduse prin amendamente la proiectul PSD care prevedea inițial scutirea de la plata chiriei, dar care în forma finală prevede doar amânarea acesteia. Cu excepția PNL, toate partidele au susținut adoptarea proiectului de lege, atât în comisia de specialitate, cât și în votul din plenul Camerei. Deputatul liberal Pavel Popescu a acuzat parlamentarii de iresponsabilitate și populism, considerând că partidele care susțin proiectul caută câștig electoral într-o perioadă de criză gravă, ”torpilând” bugetul în același timp.

Mai multe aici...
scroll to top