Închide

Florin Cîţu: Proiectele pe PNDL merg mai departe, facturile vor fi plătite la timp

Avatar
Florin Citu 990x556

Sursă foto: Emerging Europe

Timp de citire: < 1 minut

Premierul Florin Cîţu a declarat la Iaşi, referindu-se la acuzaţiile unor edili PSD că finanţările prin PNDL au fost sistate, că nimeni nu trebuie să oprească nici un proiect şi că la rectificarea bugetară vor fi alocate resurse financiare suplimentare, scrie News.ro.

Florin Cîţu a declarat jurnaliştilor că în privinţa achitării facturilor pentru proiectele derulate prin PDNL existau întârzieri uriaşe atunci când PNL a preluat în 2019 guvernarea şi că nu există motive pentru oprirea lucrărilor.

„În ce priveşte plata facturilor la timp, vă aduc aminte că atunci când am preluat guvernarea în 2019, la Ministerul de Finanţe aveam facturi neplătite pe PNDL de şapte luni de zile. Le-am plătit la zi. Din acel moment nu au mai existat întârzieri. Săptămâna trecută au fost plătite 220 de milioane, iar în şedinţa de guvern de săptămâna trecută am eliberat încă 80 de milioane pentru Ministerul Dezvoltării, care se vor duce către plata acestor facturi. Vor fi alocate resurse suplimentare la rectificarea bugetară, nimeni nu trebuie să oprească nici un proiect. Proiectele merg mai departe, facturile vor fi plătite la timp”, a afirmat Cîţu.

Întrebat despre oportunitatea începerii unui nou PNDL, Cîţu a spus:

„Românii s-au săturat de promisiuni de miliarde şi miliarde de lei. Românii vor fapte. Va fi un program de finanţare pentru construcţii de drumuri. Va fi o sumă pe care o avem astăzi la CNI”.

Florin Cîţu participă sâmbătă la conferinţa de alegeri din cadrul PNL Iaşi, întrunire la care este prezent şi liderul PNL Ludovic Orban, dar şi alţi lideri liberali.

scroll to top