Închide

Florin Cîțu: România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor. Va depăși și Polonia

Avatar
A2b06a431aa59168c6f623be3d7c8bac

Sursă foto: Știri de Cluj

Timp de citire: < 1 minut

România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor, a declarat Florin Cîţu, precizând că va depăşi şi Polonia, potrivit DC Business.

„În premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor. Vestea bună este că va depăși și Polonia, așa cum anunță Banca Mondială. Desigur, pentru asta trebuie să menținem ritmul actual.

Este un nou semnal că măsurile luate au fost cele potrivite, chiar și în perioadă de criză sanitară. Avem cea mai bună redresare economică din Europa, iar asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Important este să nu facem pași în spate!”,

a declarat Florin Cîţu.

Economia României creşte, parametrii economici generali se îmbunătăţesc, iar acum e nevoie de maturitate politică pentru a susţine trendul pozitiv, afirmă premierul interimar Florin Cîţu, preşedintele PNL.

Premierul interimar Florin Cîţu pare neclintit de criza politică prin care trece România, care poate duce la alegeri anticipate în primăvară, şi continuă să posteze pe pagina sa de Facebook mesaje optimiste despre creşterea economică înregistrată sub administraţia guvernului pe care încă îl conduce.

„Am promis la începutul anului creştere economică record şi un deficit bugetar mai mic ca urmare a creşterii veniturilor bugetare, fără să creştem taxe, şi controlul cheltuielilor bugetare. Asta am făcut. Execuţia bugetară la 9 luni de zile arată că într-o perioadă foarte scurtă de timp am pus economia României pe drumul corect, în ciuda diverselor turbulenţe cu care ţara se confruntă”,

susţine Florin Cîţu, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Prim-ministrul interimar adaugă că, în această perioadă, Executivul a reuşit reducerea deficitului bugetar cu 2,6 puncte procentuale din PIB în raport cu perioada similară a anului trecut.

scroll to top