Închide

FMI majorează estimările de creștere pentru economia Ucrainei, dar spune că riscurile rămân ridicate

Avatar
kiev, ukraine, travel

Fotografie de LNLNLN pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Fondul Monetar Internațional (FMI) spune că, în ciuda războiului, economia Ucrainei are rezultate mai bune decât se aștepta, ceea ce l-a determinat să aprobe un pachet de împrumuturi financiare, potrivit Euronews.

Având în vedere performanța mai bună decât se aștepta a economiei ucrainene, FMI a anunțat marți că a aprobat un împrumut inițial de 900 de milioane de dolari (841 de milioane de euro) pentru această țară.

De asemenea, organizația a precizat că și-a majorat estimările privind creșterea economică viitoare pentru Ucraina.

“Ca parte a acestei revizuiri, am îmbunătățit proiecția noastră privind creșterea PIB-ului în 2023 la un interval de plus unu până la plus trei procente”, a explicat șeful misiunii FMI în Ucraina, Gavin Gray, “inflația este în decelerare, iar rata de schimb a fost stabilă în ultimele luni. În același timp, perspectivele rămân supuse unor riscuri excepțional de ridicate, în condițiile în care războiul continuă. Acordul de astăzi se bazează pe performanța autorităților ucrainene. De la aprobarea programului în martie, precum și de angajamentele acestora de a lua măsuri viitoare de politică economică. Înțelegerile la care am ajuns vor deschide calea pentru a fi luate în considerare de către consiliul de administrație al FMI, ceea ce ar permite o plată de aproximativ 900 de milioane de dolari (841 de milioane de euro).”

scroll to top