Închide

Fondatorul BitConnect, judecat pentru fraudă crypto în valoare de 2 miliarde de dolari 

Avatar
Bitconnect

Foto: coindesk.com

Timp de citire: < 1 minut

Adaptare după Business Insider realizată de Mara Stâncel, studentă, anul 1, Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca

Comisia de Valori Mobiliare și Schimburi din SUA, SEC – Securities and Exchange Commission, l-a dat în judecată pe Satish Kumbhani, fondatorul companiei BitConnect, pentru o presupusă fraudă în valoare de 2 miliarde de dolari în crypto monede, după spusele firmei de avocatură Bloomberg Law.

Kumbhani e acuzat de SEC de vânzarea neautorizată a valorilor mobiliare, care ar fi avut ca profit 2 miliarde de dolari, provenind de la investitori. Această tranzacție nu a fost înregistrată în mod reglementar. Creșterea valorilor mobiliare a început în ianuarie 2017.

Kumbhani și Glenn Arcaro, un promotor al companiei, au vândut valorile mobiliare legate de “programul de schimb” al companiei BitConnect de-a lungul anului 2017. Inculpații au spus investitorilor că acest program ar putea să genereze randamente lunare până la 40% datorită ”volatilității software-ului de trading”.

SEC acuză că aceasta strategie de trading nu a existat.

În luna mai, SEC a dat în judecată cinci promotori care aveau legătură cu BitConnect, toți aceștia participând la fraudă, publicând mărturii pe YouTube. Promotorii au primit comisioane bazate pe succesul lor în a atrage noi investitori. Conform SEC, Arcaro a primit mai mult de 24 de milioane de dolari în comisioane de acest gen.

Promoterii au plătit 190 bitcoin și 3.5 milioane de dolari către SEC pentru a soluționa acuzațiile.

BitConnect și-a încheiat activitatea în 2018, după ce a fost victimă a mai multor atacuri cibernetice DOS, și dupa ce a primit scrisori de întrerupere și încetare a vânzării neautorizate de valori mobiliare.

scroll to top