Închide

Bitcoin a ajuns la un nou maxim istoric având o valoare de aproape 68.000 de dolari

Avatar
bitcoin, criza, inflatie

Fotografie de MichaelWuensch pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Bitcoin și Ethereum au atins noi maxime istorice la începutul săptămânii, prețul Bitcoin depășind la un moment dat 67.700 de dolari – peste recordul anterior stabilit la sfârșitul lunii octombrie – în timp ce Ethereum a trecut pentru prima dată de pragul de 4.800 de dolari, conform CNBC.

Aceste mișcări record vin pe fondul unei reveniri mai ample pe piața criptografică.

Așa-numiții “ucigași ai ethereumului” Solana și Cardano au crescut cu 23% și, respectiv, 9% în ultimele șapte zile.

Deși este dificil să se lege mișcările de preț pe termen scurt de un anumit eveniment, unii analiști consideră că atât Bitcoin, cât și Ethereum vor continua să aibă o tendință de creștere în săptămânile următoare, potrivit DCNews.ro

Într-o notă trimisă luni, Mikkel Morch, director executiv la fondul de acoperire criptografic ARK36, a declarat că un preț de 70.000 de dolari pentru bitcoin “pare acum iminent”.

Bitcoin se îndreaptă rapid către recordul de 70.000 de dolari

Alții au proiecții mai îndrăznețe cu privire la direcția spre care se îndreaptă bitcoin, JPMorgan dublându-și recent predicția potrivit căreia Bitcoin va ajunge în cele din urmă la 146.000 de dolari, cu o țintă de preț de 73.000 de dolari pentru acest an.

Săptămâna viitoare, bitcoin va avea parte de cea mai mare actualizare din ultimii patru ani.

Actualizarea software-ului este cunoscută sub numele de Taproot și va aduce o mai mare confidențialitate și eficiență a tranzacțiilor – și, mai ales, va debloca potențialul contractelor inteligente, o caracteristică cheie a tehnologiei sale blockchain, notează Mediafax.

Între timp, ether a fost în plină ascensiune de când a implementat Altair, o actualizare a rețelei care a intrat în funcțiune la sfârșitul lunii octombrie.

scroll to top