Închide

Ford Motor ar putea închide fabrici curând, în lipsa motoarelor produse în Mexic

Avatar

Ford Motor ar putea închide fabrici din Statele Unite începând de săptămâna viitoare, dacă acestea nu vor primi motoarele produse pentru automobilele companiei în statul mexican Chihuahua, a avertizat joi ambasadorul american în Mexic Christopher Landau, transmite Reuters.

Mexicul este o verigă cheie a unui lanț internațional de aprovizionare mai larg, crucial pentru producătorii auto din SUA, multe dintre acestea exploatând fabrici peste graniță în Mexic din cauza costurilor mai scăzute ale forței de muncă.

Statul Chihuahua, unde guvernul de stat a limitat prezența angajaților la 50% în uzine, găzduiește o fabrică de motoare Ford și mulți producători de piese auto. Ambasadorul american în Mexic, Christopher Landau, a declarat că producătorul auto Dearborn, din Michigan, ar putea să închidă unele uzine din SUA încă de săptămâna viitoare, dacă nu vor primi motoare produse în Mexic.

Kumar Galhotra, președintele grupului Ford Americas and International Markets Group, a declarat că compania are „câțiva furnizori” care operează sub restricții impuse de statul Chihuahua. „Iar cu fabricile noastre din SUA funcționale la 100% din capacitate, acest lucru nu este durabil”, a spus Galhotra într-o declarație prin e-mail.

Landau  a declarat că un director de rang înalt al Ford l-a informat în legătură cu îngrijorarea companiei referitoare la motoarele fabricate de Ford în statul Chihuahua, unde guvernul a ”limitat capacitatea industrială la 50% din cauza temerilor legate de noul coronavirus”.

”Afirmă că vor începe să închidă fabrici din Statele Unite, începând de săptămâna viitoare, dacă nu vor primi motoarele”, a adăugat Landau, în timpul unei discuţii organizate de Atlantic Council.

scroll to top