Închide

Jucătorii de Fortnite au încheiat campania de strângere de fonduri pentru Ucraina. Cu ce rezultate?

Avatar
Fortnite 1500x500

Sursa foto: Fortnite / Twitter.

Timp de citire: 2 minute

Campania de strângere de fonduri a jucătorilor de Fortnite și a studioului de jocuri video care a creat jocul – Epic Games – în cadrul eforturilor de ajutorare a Ucrainei s-a încheiat cu un succes de răsunet: s-a strâns remarcabila sumă de 144 de milioane de dolari într-o perioadă de două săptămâni, scrie publicația de specialitate PC Games, care citează contul de Twitter al Fortnite.

Suma totală va fi împărțită între cinci organizații umanitare care operează în prezent în Ucraina, și anume UNICEF, Direct Relief, World Food Programme, World Central Kitchen și Agenția ONU pentru Refugiați.

Epic Games a anunțat începerea efortului de strângere de fonduri pentru Ucraina pe 20 martie. Compania a transmis că, vreme de două săptămâni, toate profiturile făcute în urma sumelor încasate de la jucători vor merge spre organizațiile umanitare active în Ucraina. La scurt timp, Xbox s-a alăturat campaniei, angajându-și propriile venituri realizate din jocul Fortnite de-a lungul celor două săptămâni.

Rezultatul campaniei a fost anunțată de Epic Games printr-o postare pe contul oficial de Twitter al jocului.

Începutul campaniei a coincis cu lansarea Capitolului 3 din sezonul 2 al Fortnite (Chapter 3, Season 2), iar sumele cerute jucătorilor pentru achizițiile din joc au devenit mai mari.

Fondurile strânse în urma campaniei fac din Epic Games unul dintre cei mai importanți donatori privați în cadrul eforturilor umanitare făcute la nivel global pentru ajutorarea victimelor războiului declanșat de Rusia în Ucraina, dacă nu chiar cel mai mare astfel de donator.

Dată fiind natura campaniei, este dificil de cuantificat cu exactitate care este contribuția reală a companiei la aceste donații, dar suma este echivalentă cu contribuția unor țări întregi. Pentru comparație, publicația citată arată că, de pildă, contribuția directă a Cehiei pentru ajutorarea refugiaților ucraineni a fost până acum de 66 de milioane de dolari, la care se adaugă 13,2 milioane de dolari ca ajutor umanitar pentru civilii care se află încă în Ucraina. La aceste sume nu au fost adăugat contribuții în ajutor militar.

În cel mai recent raport al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) privind situația din teren, după 4 săptămâni de la declanșarea invaziei rusești în Ucraina numărul de refugiați care au părăsit țara a depășit deja 4 milioane de persoane încă de miercurea trecută. Alte 6,5 milioane de persoane au fost strămutate chiar în Ucraina.

scroll to top