Închide

Fortnite și Lego lansează împreună un rival pentru Minecraft

Avatar
407196664 744914234345716 555685880441459368 N

foto: Facebook/LEGO

Timp de citire: 2 minute

Fortnite, unul dintre cele mai populare jocuri video cu peste 400 de milioane de jucători înregistrați, s-a asociat cu Lego pentru a lansa un mod de joc inovator.

Inspirat de Minecraft, noul mod aduce elemente de crafting cu cărămizi Lego în lumea Fortnite, oferind jucătorilor o experiență de supraviețuire unică. Această colaborare marchează o expansiune a Fortnite într-un segment mai larg al publicului, de la copii la adolescenți și adulți, scrie BBC, citat de G4Media.ro.

„Este vorba absolut despre expansiune”

Noul mod de joc permite jucătorilor să utilizeze cărămizi Lego pentru crafting și construire în stilul caracteristic Fortnite.

Cu imagini ce arată scene precum construirea de garduri în jurul oilor, cultivarea legumelor și tăierea copacilor, modul aduce în prim-plan activități specifice jocului Minecraft. Această inițiativă își propune să aducă Fortnite la originile sale, reintroducând elemente de crafting în joc.

În ciuda faptului că are un număr uriaș de 70 de milioane de jucători lunari, dezvoltatorul Fortnite, Epic Games, vrea mai mult.

„Este vorba absolut despre expansiune”, a declarat președintele Adam Sussman. „Este vorba, de asemenea, de o expansiune în ceea ce privește faptul că aceste experiențe se adresează unei varietăți largi de public, de la copii la adolescenți și adulți”, a adăugat acesta.

Controale parentale și siguranță online

Dezvoltatorul Fortnite, Epic Games, a implementat controale parentale și caracteristici de siguranță online pentru a asigura că jocul rămâne adecvat pentru publicul său tânăr.

Sistemul de clasificare a conținutului și controalele parentale permit părinților să decidă ce tip de conținut pot accesa copiii lor, abordând astfel preocupările legate de vârsta potrivită a jocului.

Fortnite, clasificat PEGI 12, a primit critici în trecut pentru presupusa sa capacitate de a crea dependență, însă Epic Games continuă să extindă experiența de joc.

Unul dintre redactorii-șefi ai Eurogamer a subliniat că astfel de critici sunt adesea îndreptate împotriva jocurilor video în general, iar oamenii pot alege jocurile în funcție de interesele lor.

scroll to top