Închide

Fost ministru al Economiei: Vom suferi cea mai mare creștere de taxe din istoria postdecembristă

Avatar
bani cash numerar copyright autor www.AFACERI.news

Copyright foto: contactați autor www.AFACERI.news

Timp de citire: < 1 minut

Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, a atras atenția că în perioada următoare ar putea să apară creșteri istorice ale taxelor în România, care ar putea să afecteze bugetele cetățenilor. Guvernul pregătește o majorare a taxelor cu un impact estimat de 16.4 miliarde de lei în cursul anului 2023.

Această propunere de creștere a taxelor depășește nivelul celei mai semnificative majorări fiscale din istoria recentă a României cu 3.1 miliarde de lei, potrivit declarațiilor fostul ministru al Economiei din partea USR, citat de B1 TV.

Partidul USR a făcut o comparație cu guvernarea precedentă a lui Traian Băsescu și Emil Boc, menționând că aceasta a inclus o majorare substanțială a taxelor, inclusiv creșterea cotei standard de TVA de la 19% la 24%. Impactul oficial al acelei majorări, ajustat pentru inflație, se ridică la 13.3 miliarde de lei în valoarea leilor de astăzi.

Pentru comparație, în 2010, guvernul Băsescu-Boc a majorat taxele cu suma de 13.3 miliarde de lei (în valoarea leilor de astăzi).

Această propunere de majorare a taxelor a generat dezbaterea și îngrijorarea opiniei publice, cu voci care susțin necesitatea creșterii veniturilor pentru finanțarea proiectelor guvernamentale, dar și critici care se tem că aceasta va pune presiune asupra bugetelor familiilor și asupra mediului de afaceri. De asemenea, se așteaptă să se audă și punctele de vedere ale altor partide politice și ale experților economici pe această temă.

scroll to top