Închide

Furturile de criptomonede, tot mai dese: Hackerii au sustras cripto în valoare de 190 mil. $

Avatar
blockchain, technology, smart

Fotografie de mohamed_hassan pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Firma americană de criptomonede Nomad a fost victima unui furt de 190 de milioane de dolari, au declarat marți cercetătorii blockchain, cel mai recent astfel de incident care a lovit sectorul activelor digitale în acest an, potrivit Reuters.

Nomad a transmis într-un tweet că este „conștient de incident” și că investighează, fără a oferi detalii suplimentare sau valoarea furtului.

Firma de analiză criptografică PeckShield a declarat pentru Reuters că au fost furate criptomonede ale utilizatorilor în valoare de 190 de milioane de dolari, inclusiv ether și stablecoin USDC. Alți cercetători blockchain au estimat cifra la peste 150 de milioane de dolari.

Nomad, cu sediul în San Francisco, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Compania a notificat organele de aplicare a legii și lucrează cu firme de criminalistică blockchain pentru a încerca să identifice conturile implicate și să recupereze fondurile, a spus într-o declarație către agenția de știri cripto CoinDesk.

Furtul a vizat „puntea” lui Nomad – un instrument care permite utilizatorilor să transfere jetoane între blockchain-uri.

Podurile blockchain au devenit din ce în ce mai mult ținta furturilor, care afectează de mult sectorul cripto. Peste 1 miliard de dolari a fost furat până acum în 2022, potrivit companiei de analiză blockchain Elliptic din Londra.

În iunie, firma de criptomonede din SUA, Harmony, a declarat că hoții au furat jetoane în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari din produsul său Horizon bridge.

În martie, hackerii au furat criptomonede în valoare de aproximativ 615 milioane de dolari de la Ronin Bridge, folosite pentru a transfera criptomonede în și din jocul Axie Infinity. Statele Unite au legat hackerii nord-coreeni de furt.

Nomad s-a descris ca fiind o afacere „în primul sigură”, care ar păstra fondurile utilizatorilor în siguranță.

PeckShield a spus că o mică parte din monede au fost mutate într-un așa-numit „mixer”, care maschează urma tranzacțiilor cripto, în timp ce aproximativ 95 de milioane de dolari au fost deținute în alte trei portofele.

scroll to top