Închide

Criza de cartofi obligă McDonald’s să taie porțiile. Deocamdată, doar în Japonia :)

Avatar
french fries, chips, potato

Fotografie de Devanath pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Gigantul mondial al industriei fast-food McDonald’s a anunţat că, începând de vineri, va oferi clienţilor săi din Japonia doar porţii mici de cartofi prăjiţi, după ce inundaţiile din portul canadian Vancouver şi pandemia de Covid-19 au afectat sever livrările pentru unul dintre cele mai importante produse din oferta McDonald’s, potrivit Bloomberg.

În ciuda eforturilor McDonald’s și ale furnizorilor și importatorilor cu care lucrează, problema nu a putut fi pe deplin rezolvată, așa că, începând de vineri şi până în data de 30 decembrie, va oferi doar porţii mici de cartofi prăjiţi.

”Eliminarea ofertelor de tip medium şi large a fost necesară pentru a ne asigura că un număr cât mai mare de clienţi vor avea în continuare acces la cartofii prăjiţi pe care îi oferim”, a informat compania.

McDonald’s speră că această problemă de aprovizionare, care afectează cele 2.900 de restaurante din Japonia, va fi rezolvată până în ajunul Anului Nou şi precizează că măsura nu va afecta ofertele sale din gama crochetelor de cartofi.

Ca urmare a limitării porţiilor de cartofi prăjiţi, clienţii vor primi un discount de 50 de yeni (44 de cenţi) la meniurile McDonald’s. În prezent, aceste meniuri includ o porţie medie de cartofi prăjiţi, iar clienţii au opţiunea de a creşte sau a diminua mărimea porţiei de cartofi prăjiţi. La o cantitate de 74 de grame şi 225 de calorii, porţia mică de cartofi prăjiţi este la aproape jumătate faţă de porţia medie.

scroll to top