Închide

Germania blochează o lege UE care ar interzice abuzurile împotriva lucrătorilor din lanțul global de aprovizionare 

Avatar
Germania Ue

Foto: freepik.com

Timp de citire: < 1 minut

O nouă lege europeană privind lanțul de aprovizionare, care ar urma să tragă la răspundere companiile pentru orice abuzuri împotriva lucrătorilor din lanțul global de aprovizionare, a fost suspendată, deoarece un partener de coaliție al guvernului german nu a aprobat sprijinul Germaniei.

Potrivit Human Rights Watch, legea i-ar proteja pe cei mai vulnerabili de munca copiilor și de munca forțată, de condițiile de muncă nesigure, de exploatare și de poluarea toxică.

Potrivit Fashion United, Germania a invocat “obstacole birocratice nerezonabile” în legea propusă. Italia a declarat ulterior că se va abține și ea de la vot.

Începând din 2027, directiva UE privind obligația de diligență în materie de durabilitate a întreprinderilor (CSDDD) obligă companiile importante din UE să identifice și să abordeze probleme precum munca forțată și daunele aduse mediului, cum ar fi defrișările, în cadrul lanțurilor lor de aprovizionare.

Legea ar urma să se aplice firmelor din UE cu peste 500 de angajați și o cifră de afaceri globală netă de peste 150 de milioane de euro.

În cazul companiilor din afara UE, normele se vor aplica dacă au o cifră de afaceri netă mai mare de 150 de milioane de euro generată în blocul comunitar, la trei ani de la intrarea în vigoare a legii, potrivit Reuters.

Încălcările ar putea atrage amenzi de până la 5% din cifra de afaceri globală a unei companii.

Criticii susțin că această măsură se adaugă la obligațiile de raportare pentru companiile din UE care respectă deja un set separat de informații privind mediul, aspectele sociale și guvernanța (ESG), care intră în vigoare anul acesta.

scroll to top