Închide

Germania: Fabrica de celule de baterii Opel va primi o subvenție de 500 de milioane de dolari

Avatar
Opel Flag Bb Wb

Sursă foto: Automotive News Europe

Timp de citire: < 1 minut

Opel va primi o subvenție guvernamentală de 437 milioane de euro pentru fabrica sa de baterii din Kaiserslautern, a declarat joi (2 septembrie) ministerul german al economiei, ca parte a unei inițiative europene mai largi de creare a unei industrii autohtone de baterii, potrivit Euractiv.

Piața bateriilor destinate vehiculelor electrice (EV) este dominată de producătorii asiatici, dar Uniunea Europeană și, în special, Germania, sunt dornice să creeze giganți europeni ai bateriilor, pe măsură ce tranziția către un transport mai curat devine mai rapidă.

Din 2019, Berlin s-a angajat să investească un total de 3 miliarde de euro în proiecte de producție a bateriilor care se așteaptă să creeze investiții private de 13 miliarde de euro și 10.000 de locuri de muncă.

Pentru uzina Opel din Kaiserslautern, 51 de milioane de euro vor proveni din fonduri regionale din statul Rheinland-Pfalz, conform declarației ministerului, iar restul din bugetele federale.

Fondurile vin în plus față de cele 2 miliarde de euro investite în proiect de către companiile implicate în asocierea în participație – cunoscută sub numele de „Automotive Cell Company” – Opel, proprietarul său Stellantis și producătorul francez de baterii Saft.

Fabrica de capacitate de 24 gigawatt / oră (GWh) se așteaptă să producă celule de baterii pentru aproximativ jumătate de milion de vehicule electrice pe an, producția urmând să înceapă în 2025.

scroll to top