Închide

Germania susține impunerea embargo-ului împotriva petrolului rusesc și fără acordul Ungariei

Avatar
pump jack, oilfield, oil

Fotografie de drpepperscott230 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, s-a declarat dezamăgit că Uniunea Europeană nu a ajuns încă la un acord privind embargoul asupra petrolului din Rusia, a declarat acesta într-un interviu radio, adăugând că Germania ar fi dispusă să renunțe la participarea Ungariei pentru a accelera interdicția propusă, potrivit Reuters.

„Dacă președinta Comisiei Europene va spune că facem asta (impunerea embargoului – n.r.) în format de 26 fără Ungaria, eu voi susține varianta aceasta”, a declarat Robert Habeck told the la postul Deutschlandfunk.

„Dar nu am auzit încă acest lucru din partea UE”, a adăugat el, înaintea unei întâlniri cu lideri politici și industriași la Forumul Economic de la Davos.

Dintre cele 27 de țări UE, Ungaria este cel mai vocal critic împotriva țițeiului din Rusia.

Săptămâna trecută, oficialii de la Budapesta le-au transmis omologilor lor de la Bruxelles că nota de plată pe care Ungaria o va avea de plătit pentru modernizarea industriei sale petroliere și petrochimice va ajunge la cel puțin 770 de milioane de euro, în situația în care al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care include și interdicția importurilor de petrol rusesc în Uniunea Europeană, va intra în vigoare în forma propusă de Comisia Europeană în urmă cu aproape două săptămâni.

Emisarii cabinetului condus de Viktor Orbán susțin că sunt necesare sume de până la 550 de milioane de euro pentru modernizarea și reconfigurarea rafinăriilor maghiare în așa fel să poată respecta interdicția, precum și alte 220 de milioane de euro pentru creșterea capacității de transport prin conducta care aduce petrol dinspre Croația.

scroll to top