Închide

Germanii de la VARTA iau în calcul o investiție de un miliard de euro în România

Avatar
battery, alkaline batteries, charge

Fotografie de Alexei_other pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Compania germană VARTA ia în considerare deschiderea unei fabrici de baterii pentru mașini electrice în România, care ar necesita o investiție strategică de un miliard de euro.

O delegație a grupului german a venit joi în țara noastră, pentru a discuta cu reprezentații Guvernului, însă o decizie finală nu a fost încă luată, informează SpotMedia.

Anunțul a fost făcut de Roxana Mînzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene (MIPE), care coordonează și Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

„Am setat cadrul opțiunilor potențiale pentru finanțarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiției”, spune Roxana Mînzatu, care precizează că „unitatea se va baza pe tehnologii înalte și pe forță de muncă bine pregătită și competitivă”.

Echipa care se va ocupa de atragerea investiției Varta în România este coordonată de Ministerul Economiei, cu sprijinul MIPE.

O linie pilot pentru producerea bateriilor VARTA 21700 V4Drive, pentru mașini electrice, funcționează acum la fabrica principală din Ellwangen.

Cea mai recentă investiție făcută de VARTA a fost în extinderea fabricii din Nördlingen, anul trecut, care acum are 60.000 de metri pătrați.

VARTA are o istorie de 135 de ani, 4.000 de angajați în toată lumea, iar în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fabricat baterii pentru submarinele germane.

scroll to top