Închide

Ghinea reacționează violent la criticile ministrului Burduja pe tema țintelor PNRR

Avatar
Pnrr1

Foto: Insomar.org

Timp de citire: 2 minute

Fostul ministru USR al Proiectelor Europene Cristian Ghinea a reacţionat, joi seară, după ce ministrul Digitalizării a afirmat că cei care au făcut PNRR vor trebui să dea o explicaţie. Ghinea afirmă că unele reforme din PNRR trebuiau să fie deja gata, cum ar fi cloud-ul guvernamental.

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat, joi seară, referindu-se la PNRR că unele ţinte asumate sunt greu de atins şi că cei care au gândit acest Plan vor trebui să dea unele explicaţii, la un moment dat. Burduja a atras atenţia că, dacă România nu îndeplineşte PNRR, poate pierde 30 de miliarde de euro.

”Hai că a mai venit unul care are nevoie de timp să citească PNRR şi se miră ca viţelul la poarta nouă. Ia zi, june prim, ce nelămuriri ai? Unde ai ajuns cu cititul? Să ştii că PNRR nu era programat să înceapă când eşti tu numit ministru, trebuia început de mult. Proiectul de cloud trebuia să fie gata”, a scris, joi seară, pe Facebook, Cristian Ghinea.

Acesta a adăugat că ”aşa a început şi Rafila cu văicăreala în loc să tragă să recupereze”.

”La muncă”, le-a transmis miniştrilor fostul membru al Guvernului.

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat, joi seară, referindu-se la PNRR, că unele ţinte asumate sunt greu de atins şi că cei care au gândit acest Plan vor trebui să dea unele explicaţii, la un moment dat. Burduja a atras atenţia că, dacă România nu îndeplineşte PNRR, poate pierde 30 de miliarde de euro.

Sebastian Burduja a declarat, joi seară, la Digi24, că PNRR ţine statul român pe un anumit parcurs.
”PNRR este un instrument care ne ajută pentru că ţine instituţiile şi statul român să urmeze un parcurs. Nu toţi românii ştiu că, dacă nu îndeplinim PNRR, ratăm 30 de miliarde aproximativ de euro. Asta pune o presiune necesară pe statul român, pe decidenţi, pe aparatul administrativ.  Dar mai este un aspect şi aici trebuie văzut cum a fost gândit acest PNRR şi dacă toate jaloanele, ţintele asumate de România, inclusiv încadrarea lor în timp, sunt rezonabile. Sunt ţinte foarte ambiţioase şi trebuie să ne asigurăm că le putem îndeplini”, a declarat Sebastian Burduja.

Ministrul Digitalizării a precizat că unele ţinte sunt greu de atins.

”Unele dintre ele sunt destul de greu de înţeles şi aici cei care au gândit PNRR vor trebui, la un moment dat, să dea o explicaţie pentru că, iată, avem un document care este bidding, nu există flexibilitate. Ministrul Boloş recent spunea, chiar săptămâna trecută, cred, că va încerca o discuţie cu Comisia pentru o oarecare flexibilizare, acolo unde efectiv nu se poate, dar sunt anumite ţinte care vor fi greu  de îndeplinit”, a declarat Sebastian Burduja.

Întrebat dacă va  propune teme care să sufere modificări sau rediscutări, Burduja a explicat că deocamdată nu îşi asumă acest lucru.
”Deocamdată nu  îmi asum lucrul acesta, încercăm să ne ţinem de timelineul stabilit, dar sunt ţinte ambițioase, în special pe proiectul de cloud guvernamental”, a declarat Burduja.
scroll to top