Închide

Gigantul automotive Continental, cu afaceri și în România, va trece la disponibilizări masive

Avatar
Csm Products 20overview 529e723123

Sursa foto: Continental.com.

Timp de citire: 2 minute

Compania germană Continental AG, unul dintre cei mai mari producători de piese auto din Europa, cu afaceri extinse și în România, ar putea anunța luni renunțarea la 5.500 de locuri de muncă, ceea ce ar reprezenta 3% din personalul său din întreaga lume, potrivit informațiilor bazate pe surse din interiorul companiei transmise de publicația germană de business Manager Magazin și citate de Bloomberg.

Peste 1.000 de locuri de muncă vor fi eliminate în aproximativ 30 de locații din Germania, majoritatea în funcții administrative, a anunțat revista germană de business, citând oficiali ai companiei pe care nu i-a nominalizat. Restul locurilor de muncă desființate ar urma să fie în diviziile Continental din alte țări.

Este probabil ca activitățile de producție și de cercetare-dezvoltare să fie deocamdată cruțate de disponibilizări, a mai relatat revista.

Cu privire la reducerile de personal, managerii au fost deja informați încă de vineri, în timp ce angajații ceilalți vor fi anunțați luni, se mai arată în articolul citat.

Un purtător de cuvânt al companiei cu sediul în Hanovra a declarat prin e-mail că Continental analizează măsuri suplimentare pentru a îmbunătăți competitivitatea diviziei sale de piese auto:

”Aceste măsuri ar putea include posibile modificări ale structurilor administrative, pentru a permite luarea mai rapidă de decizii în viitor și pentru a reduce costurile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Continental, Marc Siedler.

De îndată ce vor fi luate decizii concrete în această privință, Continental își va informa angajații și publicul, a adăugat Siedler.

În România, Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie, la Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi.

Compania mai operează și un centru de distribuţie a anvelopelor în București.

La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni.

scroll to top