Închide

Gigantul Daimler va colabora cu chinezii de la Geely pentru noua generație de motoare hibrid

Avatar
mercedes, daimler, benz

Fotografie de peterbalazs104 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Constructorul auto german Daimler va coopera cu compania chineză Geely pentru dezvoltarea unui motor cu combustie internă de generație nouă, care urmează să fie folosit în mașinile hibride, potrivit unui anunț al gigantului german, citat de Reuters.

”Companiile noastre intenționează să dezvolte un motor modular extrem de eficient”, a spus un purtător de cuvânt al Daimler, adăugând că acesta va fi utilizat în vehicule cu tracțiune hibridă, urmând să fie fabricat atât în Europa, cât și în China.

Unele dintre fabricile din Germania vor fi reorganizate treptat pentru a produce componente pentru mașinile electrice, însă fabricarea motoarelor cu combustie internă va continua în Germania, potrivit Daimler.

Anunțul a fost o surpriză pentru angajații fabricii Daimler din Untertürkheim, lângă Stuttgart, specializată în producția pentru motoare electrice și pe benzină. ”Suntem fără cuvinte. Nici măcar nu s-a discutat despre potențiale locații alternative de producție”, a spus Michael Haeberle, șeful sindicatului muncitorilor din fabrica de la Untertürkheim.

Despre colaborarea dintre Daimler și Geely în această speță a scris prima dată cotidianul de afaceri german Handelsblatt, citând surse din cadrul companiilor. Handelsblatt scrie că majoritatea noilor motoare vor fi fabricate în China.

Pe de altă parte, această alianță cu Geely, care deține o participație de 9,69% la Daimler, poate să însemne că parteneriatul anunțat cu francezii de la Renault ar putea cădea în dizgrația părții germane.

O sursă din cadrul Renault a declarat pentru Reuters că proiectul Daimler-Geely nu înseamnă sfârșitul cooperării dintre Daimler și Renault.

Citând surse de la Daimler, Handelsblatt a anunțat că parteneriatul Daimler-Geely va aduce economii uriașe producătorului auto german, ”de ordinul sutelor de milioane de euro”.

scroll to top