Închide

Gigantul de retail Rewe, investiții masive în acest an. România, pe lista de expansiune Penny

Avatar
Penny Ocna Mures Alba Foto Afaceri.news

Deschidere Penny Ocna Mureș. Foto: www.AFACERI.news

Timp de citire: < 1 minut

Grupul de retail Rewe (Billa, Billa Plus, Penny, Adeg și Bipa) intenționează să investească aproximativ 460 de milioane de euro în Austria până în 2023. În consecință, sunt planificate peste 100 de magazine noi și reconvertite. De asemenea, investițiile diviziilor de discounteri continuă și în Europa Centrală și de Est, România fiind pe lista de expansiune Penny, notează Kleine Zeitung.

Grupul german de retail Rewe intenționează să investească 460 de milioane de euro în Austria până în 2023. Compania a anunțat marți că banii vor fi folosiți în principal pentru modernizarea rețelei de sucursale, pentru economii de energie și pentru tot ceea ce ține de bunăstarea animalelor.

Sunt planificate așadar peste 100 de magazine noi și renovate doar în Austria. Aici, Rewe este reprezentată de Billa, Billa Plus, Penny, Adeg și Bipa, precum și de Rewe Austria Touristik, având peste 45.000 de angajați.

Compania planifică o investiție la fel de mare pentru Billa CEE și Penny International în Bulgaria, Slovacia, Republica Cehă, România, Italia, Ungaria și pentru IKI în Lituania.

În afara Austriei, aproximativ 200 de magazine vor fi nou deschise sau modernizate, a declarat Rewe, nespecificând exact distribuția acestor noi deschideri pe țări.

scroll to top