Închide

Gigantul Shein ia în calcul listarea la bursa londoneză, pe fondul problemelor întâmpinate cu bursa din New York

Avatar
Shein Graphic By Gracie Watt 900x600

Foto: hilltopviewsonline.com

Timp de citire: < 1 minut

Gigantul fast-fashion Shein are în vedere o ofertă publică inițială (IPO) la Londra, după ce s-a confruntat cu obstacole pentru o listare la New York.

Londra, care se confruntă cu o penurie de listări după Brexit și cu concurența altor piețe financiare solide, a salutat potențialul IPO al Shein, ca parte a unei inițiative de consolidare a orașului ca hub financiar de top. Cancelarul britanic Jeremy Hunt salută posibilitatea unei listări în Regatul Unit, scrie Fashion United.

“O listare de talia companiei Shein ar putea nu numai să evidențieze Londra ca o piață atractivă pentru companiile internaționale, ci și să ofere investitorilor o oportunitate profitabilă de a se implica în sectorul fast-fashion, care este în creștere rapidă și care continuă să câștige teren în rândul consumatorilor la nivel global, în special în rândul publicului din generația Z”, a relatat BNN.

Shein s-a confruntat cu provocări în Statele Unite, autoritățile de reglementare și oficialii guvernamentali, inclusiv senatorul Marco Rubio, pledând pentru blocarea listării din cauza preocupărilor legate de legăturile sale cu China și de presupusa sa opacitate operațională.

Alte țări în care Shein ar putea încerca o listare includ Singapore, unde se află sediul său central, sau Hong Kong.

scroll to top