Închide

China “reîncălzește” contracte Airbus de 17 miliarde de dolari în timpul vizitei lui Scholz

Avatar
airbus a380, aircraft, airplane

Fotografie de mrminibike pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Vineri, China a anunțat în mod oficial contracte existente pentru avioane Airbus în valoare de 17 miliarde de dolari, în ceea ce experții au descris ca fiind un efort de a pune în valoare o vizită a cancelarului german Olaf Scholz care a luat prin surprindere producătorul european de avioane și pe cei care urmăresc China, potrivit Reuters.

Agenția de stat chineză pentru achiziții CASC a declarat că a semnat un acord global pentru 140 de aeronave Airbus, inclusiv 132 de avioane din familia A320 și opt aeronave cu fuselaj larg A350, în timpul vizitei de o zi a lui Scholz.

Cu toate acestea, momentul a declanșat speculații, deoarece un purtător de cuvânt al Airbus a declarat că acesta acoperea contracte aflate deja în evidențele sale, inclusiv o parte a unui contract de 292 de avioane în iulie, iar o sursă din industrie familiarizată cu această chestiune a declarat că acordul A350 a fost încheiat în 2019.

“Modus operandi al Chinei este de a anunța acorduri de afaceri proporționale cu importanța oaspetelui”, a declarat Noah Barkin, redactor-șef al firmei de cercetare Rhodium Group’s China practice și expert în relațiile germano-chineze. “Germania nu a dorit să facă acest lucru în legătură cu afacerile. Așa că partea chineză pare să fi reîncălzit o afacere veche și să o fi anunțat pe cont propriu”.

CASC nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Anunțul vine în contextul în care Beijingul este considerat în general ca fiind dornic să arate realizări concrete în urma vizitei, care a stârnit îngrijorări în Germania că Berlinul va acorda prioritate legăturilor economice cu Beijingul în detrimentul chestiunilor de securitate și strategice.

China este cel mai mare partener comercial al Germaniei, iar Scholz a decis să ia cu el o delegație importantă de oameni de afaceri, spre nemulțumirea șoimilor chinezi din Occident.

În fața criticilor din ce în ce mai mari, un oficial german a declarat înaintea vizitei că nu vor fi semnate acorduri în timpul acesteia.

Scholz a declarat jurnaliștilor de la Beijing, vineri seara târziu, că a militat pentru condiții de concurență echitabile pentru companiile europene și chineze în timpul călătoriei sale, dar nu a menționat un acord Airbus.

Experții au declarat că discrepanța dintre povestea de la Beijing și reacția din Europa a evidențiat importanța vizitei lui Scholz în ochii conducerii chineze.

Întâlnirea în persoană a cancelarului german cu Xi a marcat sfârșitul unei perioade de trei ani în care Xi nu a interacționat față în față cu niciun lider al unei națiuni din G7.

Anunțul privind aeronava a marcat, de asemenea, un semnal aparent către Statele Unite, unde Boeing rămâne în mare parte înghețat de pe piața chineză după mai mulți ani de tensiuni comerciale.

În iulie, cele “Trei mari” companii aeriene de stat din China s-au angajat să cumpere un total de 292 de avioane Airbus, ceea ce a făcut ca aceasta să fie cea mai mare comandă făcută atunci de transportatorii chinezi de mai mulți ani și o descoperire pentru Europa.

Airbus a înregistrat oficial contractul în luna august.

Boeing a recunoscut miercuri că ar putea fi nevoită să se lipsească de cea mai mare piață de import din lume, în timp ce se străduiește să crească producția și să atingă obiectivele de livrare în urma unei crize de siguranță.

“China a folosit de mult timp acordurile privind avioanele pentru a trimite semnale diplomatice, pentru a recompensa prieteniile și pentru a pedepsi criticii”, a declarat un observator occidental veteran al industriei aviatice din China, care a cerut să nu fie numit.

Anunțul de vineri a vizat 132 din cele 292 de avioane cu culoar unic cumpărate de la Airbus la începutul acestui an.

Surse din industrie au declarat că acest lucru a însemnat o încurajare pentru ca comenzile rămase să primească aceeași fanfară în timpul oricărei călătorii viitoare a președintelui francez Emmanuel Macron. Airbus este deținut parțial de Franța și Germania și este un simbol al legăturilor economice europene.

O vizită a lui Macron la Beijing în preajma reuniunii G20 de la Bali din noiembrie a fost luată în considerare, au declarat surse pentru Reuters, dar niciun plan oficial nu a fost anunțat încă.

Surse guvernamentale franceze și germane au declarat pentru Reuters că Macron i-a sugerat lui Scholz să meargă împreună la Beijing pentru a trimite un semnal de unitate a UE lui Xi și pentru a contracara ceea ce ei consideră a fi încercări chinezești de a juca o țară împotriva alteia, dar Scholz a refuzat.

scroll to top