Închide

Gigantul tehnologic Samsung, optimist în privința unei reveniri a cererii pentru dispozitivele mobile

Avatar

Photo: Samuel M. Livingston for Samsung

Timp de citire: 2 minute

Gigantul tehnologic sud-coreean a înregistrat miercuri o scădere de 35% a profitului, pe fondul cererii tot mai slabe, informează CNN. Compania a declarat că profitul său operațional a scăzut la 2.800 de aproape 2,1 miliarde de dolari în trimestrul patru, față de 4.300 de miliarde 3,5 miliarde de dolari cu un an mai devreme.

Perspective noi

În ciuda acestui fapt, Samsung este optimistă în privința unei reveniri a cererii pentru dispozitive mobile în acest an.

Compania le-a spus investitorilor că anticipează că piața smartphone-urilor își va reveni în 2024, în special datorită lansării de noi produse, cum ar fi smartphone-urile cu inteligență artificială, care “vor conduce la o îmbunătățire a cererii”.

Samsung, care a fost de asemenea mult timp principalul vânzător mondial de smartphone-uri, a fost declasa de Apple în trimestrul al patrulea, de obicei o perioadă de vârf pentru retaileri din cauza sezonului de cumpărături de sărbători de sfârșit de an.

Potrivit firmei de cercetare de piață IDC, iPhone deținea 20,1% din cota de piață globală în 2023, cu puțin peste indicele de 19,4% al Samsung.

Firma sud-coreeană a recunoscut “scăderea vânzărilor de smartphone-uri” în trimestrul al patrulea, deși a remarcat o creștere a cererii pentru smartphone-uri de top în comparație cu cele trei luni anterioare. Vânzările de tablete au crescut, de asemenea, deoarece clienții au fost atrași de noile lansări de produse, a precizat compania.

Pandemia Covid, un impediment pentru industrie

După o penurie istorică de aprovizionare în timpul Covid, cererea de semiconductori a scăzut în ultimul an, deoarece cererea consumatorilor pentru electronice rămâne slabă din cauza incertitudinii economice globale. Acest lucru a dus la pierderi uriașe pentru Samsung, cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume.

Cu toate acestea, în acest an, se așteaptă ca piața să se redreseze treptat, “în pofida diverselor obstacole potențiale, inclusiv a politicilor privind ratele dobânzilor și a problemelor geopolitice”, a precizat miercuri Samsung într-un comunicat.

Compania a reușit să obțină prețuri mai mari pentru cipurile de memorie în trimestrul al patrulea, comparativ cu trimestrul precedent, arătând o ușoară “îmbunătățire a performanței”, a adăugat aceasta.

Cu toate acestea, Samsung a avertizat că va continua să se confrunte cu provocări. “Deoarece se așteaptă ca incertitudinile macroeconomice în curs de desfășurare să afecteze mediul de afaceri pe termen scurt, compania se așteaptă ca în prima jumătate a anului 2024 să înregistreze o îmbunătățire moderată a veniturilor, o îmbunătățire mai semnificativă fiind așteptată în a doua jumătate a anului”, a precizat compania.

Acțiunile Samsung au scăzut miercuri cu 1,6% la Seul.

scroll to top