Închide

Google a introdus o limită de număr de fișiere pentru Google Drive

Avatar
Crop

Sursă foto: Captură de ecran de pe site-ul https://www.google.com/drive/

Timp de citire: 2 minute

Google Drive este cel mai popular serviciu de stocare în cloud din lume, fiind folosit de cam oricine are un smartphone cu Android sau un e-mail pe Gmail. Limitele de stocare sunt destul de clare, Google oferind de la 15 GB de stocare gratuit, până la 2 TB contra cost. Se pare însă că există și o altă limită, „ascunsă”, care a fost introdusă de curând și de care câțiva utilizatori deja s-au lovit. Aceștia nu mai pot stoca fișiere noi în Google Drive, chiar dacă nu au atins încă limita maximă de spațiu ocupat, informează Go4it.

Câțiva utilizatori au descoperit o nouă limită în Google Drive

Google a introdus de curând o nouă limită pentru Google Drive, pe care nu o menționează pe pagina de abonare la serviciu. Indiferent dacă ai planul cu 15 GB, 100, 200 GB sau chiar 2TB, Google impune acum o limită de număr de fișiere. Astfel, dacă depășești numărul de 5 milioane de fișiere independente stocate pe un singur cont de Google Drive, fișierele pe care le stochezi sunt automat puse în modul Read-Only și ești încurajat să ștergi o parte dintre fișierele pe care le ai deja pe serviciu pentru a putea stoca altele noi. Această limită este așa-numita „limită de creație”.

Unii utilizatori, care aveau mai multe fișiere dinaintea introducerii acestei limite, s-au trezit peste noapte că nu mai pot stoca noi fișiere în Google Drive și că ar trebui să șteargă din fișierele deja existente. Un utilizator spune că avea peste 7 milioane de fișiere. Singura soluție este „ștergerea” acestora prin trimiterea în Trash și apoi ștergerea permanentă și din coșul de gunoi.

Această limită nu ar fi o problemă dacă Google ar fi anunțat limitele înainte și nu le-ar fi introdus de pe o zi pe alta. Nu există documentație despre o limită clară de fișiere. Ce există este o limită pentru numărul de fișiere are pot fi partajate cu alte conturi, care este stabilită la 400.000. De altfel, nici alte servicii similare nu specifică limite de fișiere stocate. Dropbox, de exemplu, are o limită de fișiere care pot fi sincronizate cu un computer: 300.000.

Conform declarațiilor Google, noua limită a fost introdusă pentru a preveni utilizarea sistemelor sale într-un mod care ar putea afecta securitatea și stabilitatea lor. De asemenea, numărul de utilizatori afectați este extrem de mic, iar fișierele care sunt adăugate de pe alte „drive-uri”, nu sunt contorizate către numărul total de fișiere, ci doar cele pe care le urci manual pe contul de Google Drive propriu.

scroll to top