Închide

Google anunță actualizări pentru Chrome mult mai frecvente decât până acum

Avatar
Google Update Ogt

Foto: Google

Timp de citire: < 1 minut

Chrome, cel mai popular browser web în acest moment, va primi update-uri mai frecvent decât se întâmpla până acum, anunţă Google, citat de Engadget.

Google va lansa update-uri de funcţionalitate pentru Chrome la fiecare patru săptămâni, începând cu versiunea 94, care va fi publicată cândva în al treilea trimestru al anului. Actualizarea la patru săptămâni reprezintă o accelerare cu 50% a ritmului de dezvoltare, faţă de cele şase săptămâni care trec în prezent între update-urile de Chrome.

Google urmează modelului implus de concurentul Mozilla, care a luat aceeaşi decizie anul trecut.  Google spune că în acest fel va livra mai frecvent funcţii noi pentru utilizatorii browser-ului său.

Companiile, care probabil nu sunt foarte încântate de actualizarea prea frecventă a browser-ului web, vor avea o opţiune prin care poate fi aleasă o perioadă de opt săptămâni între update-uri. Concomitent, update-urile de securitate vor fi livrate la fiecare două săptămâni, oferind un răspuns mai rapid la eventualele probleme de securitate care vor fi descoperite.

În acest ritm de actualizări, Chrome va ajunge la versiunea cu numărul 100 până la finele lunii martie a anului viitor.

scroll to top