Închide

Google are ținte ambițioase privind vânzările de smartphone-uri. Vrea să le dubleze

Avatar
Google Pixel

foto: zonait.ro

Timp de citire: < 1 minut

Google a comandat producerea mai multor unităţi din cea mai recentă serie de smartphone-uri decât a făcut-o vreodată cu orice alt model şi şi-a fixat un obiectiv ambiţios pentru anul viitor.

Google ar fi comandat producerea a 8 milioane de telefoane din noua serie Pixel, susţin surse anonime din cadrul companiei, citate de Nikkei Asia, notează news.ro.

Comanda, care include ambele modele – Pixel 7, care costă de la 600 de dolari, şi Pixel 7 Pro, care începe de la 900 de dolari – este cea mai mare comandă de smartphone-uri dată vreodată de Google.

Prin aceasta, Google urmăreşte să-şi dubleze vânzările de smartphone-uri anul viitor.

Deşi are mulţi ani de când vinde smartphone-uri, pe care, mai nou, le produce intern, dezvoltând inclusiv propriul chipset, Google vinde anormal de puţine unităţi. Şi de vină pentru asta nu sunt doar destul de multele probleme tehnice, ci mai ales strategia mereu schimbătoare a companiei.

Există numeroşi potenţiali clienţi pentru smartphone-urile Pixel, însă, Google nici acum nu are un sistem global de livrare, disponibilitatea acestora fiind limitată la sub 20 de ţări.

8 milioane de unităţi, cât îşi propune acum Google, reprezintă o nimica toată faţă de vânzările Apple şi Samsung, care au livrat doar în ultimul trimestru 46,5, respectiv 62,5 milioane de unităţi, conform CounterPoint Research.

Ambiţiile Google vin într-un moment prost pentru piaţa de smartphone-uri. Aceasta a scăzut cu 11% şi 9% în primele două trimestre ale acestui an.

scroll to top