Închide

Google Maps începe să completeze programul de funcţionare al firmelor

Avatar
Google Maps Uk 920853

Foto: mashable.com

Timp de citire: < 1 minut

Pentru că nu toate instituţiile şi firmele prezente pe Google Maps au trecute orele de funcţionare, Google va începe să completeze programul acestora cu ajutorul unor algoritmi de învăţare mecanică.

În primul rând, AI-ul va analiza o serie de informaţii pentru a vedea dacă actualizarea datelor este, într-adevăr necesară.

Acesta se va uita la data la care a fost actualizat ultima oară programul de funcţionare şi va compara cu programul de funcţionare al unor firme asemănătoare. În plus, va fi urmărit graficul Popular Times, care poate arăta că mulţi oameni sunt prezenţi la o oră care figurează în afara programului, potrivit News.ro.

Dacă aceste semnale duc la concluzia că programul trecut în Google Maps nu este corect, AI-ul trece la următoare fază, cea de descoperire a programului real de funcţionare.

În această a doua etapă, AI-ul analizează şi mai multe date – verifică programul de pe site-ul oficial, se uită pe imaginile făcute la nivelul străzii (Street View) etc.

După ce AI-ul ajunge la o concluzie, iar programul este trecut în Google Maps, chestionare privind acurateţea datelor vor fi afişate utilizatorilor şi deţinătorilor pentru confirmare.

Google spune că, pe parcursul următoarelor luni, vor fi actualizate astfel datele a peste 20 de milioane de firme din toată lumea.

Rămâne de văzut şi cât de bine va funcţiona AI-ul pe care Google pune atât de multă bază şi cât de corecte vor fi informaţiile stabilite de acesta. În alte cazuri, precum Play Store, AI-ul nu pare să-şi facă treaba aşa cum trebuie pentru protejarea utilizatorilor, însă Google îl preferă pentru că îl scuteşte de plata unor salarii.

scroll to top