Închide

Google va începe să fabrice smartphone-urile Pixel în India până în trimestrul următor

Avatar
Pixel 8

Foto: https://tech.udn.com/

Timp de citire: 2 minute

Google plănuiește să înceapă să producă smartphone-urile sale Pixel în India până în trimestrul următor, potrivit unui raport Nikkei Asia de joi, citat de CNBC.

Gigantul tehnologic american a făcut eforturi pentru a-și diversifica lanțul de aprovizionare în afara Chinei, pe fondul tensiunilor dintre SUA și China, încercând în același timp să valorifice piața în plină expansiune a smartphone-urilor din India, a adăugat raportul.

Schimbarea va sprijini obiectivul ambițios al Google de a livra peste 10 milioane de telefoane Pixel în acest an, a precizat raportul citând o persoană cu cunoștințe directe despre acest subiect.

De asemenea, raportul a precizat că Google va începe să producă telefoanele Pixel 8 Pro în trimestrul aprilie-iunie, urmat de producția Pixel 8 în jurul jumătății anului 2024.

Google va concura cu giganții smartphone-urilor Apple și Samsung în India, precum și cu mărcile chinezești Vivo și Xiaomi.

În 2023, India a devenit a cincea piață de smartphone-uri care a depășit 10 milioane de unități vândute de iPhone într-un singur an, ceea ce o face o piață cheie pentru Apple, a afirmat Counterpoint Research într-un raport publicat miercuri.

“Pentru 2023, piața de smartphone-uri din India și-a menținut stabilitatea, cu 148,6 milioane de livrări în total, o scădere minoră de 2%”, a declarat luna trecută firma de cercetare Canalys. “Samsung și-a menținut pole position în T4 2023, cu o cotă de piață de 20% și livrări de 7,6 milioane de unități. Xiaomi și-a continuat performanța robustă, ocupând locul al doilea, prin livrarea a 7,2 milioane de unități. Vivo și-a asigurat poziția a treia cu livrări de 7,0 milioane de unități”, potrivit Canalys.

De asemenea, Apple a mutat producția din China în locuri precum India, în condițiile în care relațiile dintre SUA și China rămân tensionate.

Anul trecut, directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat pentru CNBC că India reprezintă o “oportunitate uriașă”, după o întâlnire cu premierul indian Narendra Modi la Casa Albă.

India a oferit stimulente companiilor pentru înființarea de operațiuni de producție în această țară. Dell, HP și Lenovo s-au numărat printre cele 27 de firme care au primit în noiembrie aprobarea de a fabrica hardware tehnologic în India în cadrul unui program de stimulente legate de producție.

scroll to top