Închide

Acord în coaliția de la Berlin pentru legalizarea consumului de canabis în scop recreațional

Avatar
Close up photo of green leafed plant

Fotografie de Washarapol D BinYo Jundang pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

Cele trei partide care vor forma, cel mai probabil, următoarea coaliție de guvernare din Germania au căzut de acord pentru legalizarea vânzarea de canabis în scop recreațional, potrivit presei germane, citate de publicația Politico.eu.

Social-democrații de centru-stânga (SPD), Verzii și liber-democrații (FDP) intenționează să introducă vânzarea reglementată de canabis către consumatorii adulți în scopuri de consum în magazine certificate, potrivit documentului privind concluziile grupului de lucru în domeniul sănătății, citat de TagesSpiegel.

În acest fel, s-ar asigura controlul calității, ar putea fi prevenită distribuția de produse contaminate și se poate garanta protecția minorilor, potrivit documentului citat. Cu toate acestea, nu este încă clar dacă și cultivarea canabisului în Germania va fi legalizată.

Cu excepția scopurilor medicale, vânzarea de canabis a fost până acum interzisă în Germania, deși Verzii și, mai ales, FDP au insistat de mult timp pentru un comerț reglementat. Coaliția intenționează să acorde patru ani pentru a evalua în totalitate impactul legii asupra societății germane.

Legalizarea canabisului ar putea aduce Germaniei venituri suplimentare la bugetul statului de peste 4,7 miliarde de euro anual, potrivit unui studiu al universității din Düsseldorf. Germania nu doar că ar câștiga venituri fiscale suplimentare, dar ar economisi banii care acum sunt folosiți pentru aplicarea legii și în justiție.

Pe de altă parte, sindicatele din Poliția germană au emis recent mesaje prin care se declară în dezacord cu legalizarea canabisului.

Cele trei partide intenționează, de asemenea, să extindă modelul aplicat pentru controlul consumatorilor asupra substanțelor care este folosit în cazul medicamentelor. Astfel, utilizatorii pot să verifice compoziția chimică a medicamentelor și pot fi avertizați cu privire la ingredientele deosebit de periculoase din componența acestora.

Totodată, partidele din probabila coaliție de guvernare doresc să înăsprească reglementările privind comercializarea medicamentelor, precum și regimul de sponsorizare al companiilor din industria nicotinei și băuturilor alcoolice.

”Analizăm în mod constant reglementările în raport cu noile descoperiri științifice și vom ajusta măsurile de protecție a sănătății în consecință”, se arată în raport.

scroll to top