Închide

Greva de la Lufthansa afectează transportul aerian pentru a doua oară în această lună

Avatar
airplane, plane, lufthansa

Fotografie de mathewbrowne pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Personalul de la sol al companiei aeriene germane Lufthansa a părăsit marți locul de muncă în marile aeroporturi, în cea de-a doua grevă din această lună, crescând presiunea în cadrul negocierilor salariale care vor continua miercuri, potrivit Reuters.

“Dacă Lufthansa nu își dă seama că acum trebuie să facă un pas mare față de noi, atunci greve mai îndelungate vor continua să fie posibile”, a declarat negociatorul principal al sindicatului Verdi, Marvin Reschinsky.

Peste 100.000 de pasageri vor fi afectați de acțiunea sindicală, care va dura până miercuri, la ora 7:10 (0610 GMT), a precizat compania aeriană.

Lufthansa a declarat că ar putea opera doar 10% din zborurile programate pe aeroporturile afectate, care includ cel mai mare hub al țării, Frankfurt, precum și Munchen, Hamburg, Berlin, Duesseldorf, Köln și Stuttgart.

Primele zboruri au fost anulate luni seara.

Germania, cea mai mare economie a Europei, a fost afectată de o serie de greve la nivel național care au afectat transportul aerian, căile ferate și transportul public, în timp ce muncitorii care se confruntă cu o inflație ridicată cer salarii mai mari.

“Grevele din Germania sunt destul de enervante în acest moment”, a declarat Martin Pilo, care tocmai sosise din Singapore, dar aștepta bagajele, în timp ce se afla într-unul dintre terminalele din Frankfurt, unde majoritatea ghișeelor de check-in ale Lufthansa au rămas închise.

Cea mai recentă grevă de la Lufthansa vine după ce compania aeriană a prezentat săptămâna trecută o nouă ofertă salarială pentru aproximativ 25.000 de angajați de la sol. Verdi a descris oferta ca fiind “vădit antisocială”.

Verdi cere o creștere salarială de 12,5% sau cel puțin 500 de euro (538,85 dolari) în plus pe lună pe o perioadă de 12 luni, plus o plată unică de 3.000 de euro pentru a compensa inflația.

Aceste revendicări ridicate au devenit necesare în condițiile în care personalul de la sol al Lufthansa a pierdut 10% din puterea sa de cumpărare față de anul 2021, a declarat Reschinsky de la Verdi.

scroll to top