Închide

Grevele paralizează rețeaua feroviară și patru aeroporturi dintr-un stat european

Avatar
railway, tracks, fog

Fotografie de MichaelGaida pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Lucrătorii feroviari au intrat vineri în grevă în toată Germania, oprind în mare parte serviciile operatorului național Deutsche Bahn, în cea mai recentă dintr-o serie de întreruperi din cauza salariilor în cea mai mare economie europeană, potrivit Reuters.

Greva, organizată de sindicatul EVG, urma să se desfășoare de la ora 3 dimineața (01:00 GMT) până la ora 11:00, deși se aștepta ca rețeaua de trenuri să fie afectată pe parcursul întregii zile.

Compania de stat Deutsche Bahn a anunțat că toate legăturile sale pe distanțe lungi vor fi anulate până la ora 13.00 și că puține trenuri de navetiști vor circula.

EVG, care negociază în numele a 230.000 de lucrători, solicită o creștere salarială de 12%, sau cel puțin 650 de euro (715 dolari) în plus pe lună. Deutsche Bahn a oferit 5% și plăți unice de până la 2.500 de euro.

Germania a fost martora unora dintre cele mai perturbatoare greve din ultimele decenii începând de anul trecut, când războiul din Ucraina a dus la creșterea prețurilor la energie și alimente, ceea ce a dus la presiuni din partea sindicatelor pentru ca salariile să crească în concordanță cu costul vieții.

Inflația ridicată a exacerbat, de asemenea, problemele legate de forța de muncă în sectoare precum aviația, care s-au confruntat cu o tranziție dificilă în urma pandemiei COVID-19.

Greva din transporturi de vineri urma să coincidă cu o grevă în patru aeroporturi germane – Duesseldorf, Hamburg, Köln Bonn și Stuttgart – a membrilor sindicatului Verdi.

O grevă în primele trei locații, joi, a dus la anularea a aproximativ 700 de plecări.

scroll to top