Închide

Guinness World Record | Unde sunt cele mai mari afine din lume, de dimensiunea unei mingi de ping-pong?

Avatar
1710469466 Bigblueberryscostagroup

foto: Costa Group

Timp de citire: 2 minute

O afină gigantică, care cântărește 20,4 grame (0,71 uncii), a intrat oficial în cartea recordurilor săptămâna aceasta.

Fructul a fost cules pe 13 noiembrie, iar recordul pentru cea mai grea afină a fost confirmat săptămâna aceasta, a declarat vineri pentru CNN un purtător de cuvânt al Guinness World Records.

Boabele care au bătut recordul au măsurat 39,31 milimetri (1,55 inch) în diametru, aproximativ aceeași dimensiune ca o minge de tenis de masă. Aceasta a fost cultivată în Corindi, New South Wales, Australia, de către personalul de la Costa Group.

Guinness World Records declares world's heaviest blueberry grown at Costa  Berries on NSW Mid North Coast - ABC News

Fructul provine din soiul Eterna, despre care horticultorul senior Brad Hocking a declarat că este cunoscut pentru mărimea mare a fructelor, textura crocantă și durata lungă de păstrare, potrivit unui comunicat al companiei publicat marți.

Recordul anterior pentru cea mai grea afină a fost deținut de o boabă de 16,20 grame (0,57 uncii) cultivată în Australia de Vest în 2020, potrivit Costa, care dezvoltă noi soiuri de afine care pot fi cultivate în condiții diferite.

“Acesta este cu adevărat un fruct încântător”, a declarat Hocking în comunicat. “Deși fructul este mare, nu există absolut niciun compromis în ceea ce privește calitatea sau aroma, așa cum ar fi de așteptat atunci când se dezvoltă o varietate premium de afine.”

Alte fructe notabile care apar în Guinness World Records includ o căpșună de 289 de grame (10 uncii), cultivată de fermierul israelian Chahi Ariel, care a obținut recordul pentru cea mai grea căpșună din lume în februarie 2022.

Iar în august 2019, un grapefruit monstruos a doborât două recorduri și a devenit cel mai greu și cel mai mare grapefruit din lume după circumferință. Cântărind mai mult de 7 livre și 14 uncii și măsurând 28,75 inci, acesta avea aproximativ dimensiunea unei mingi de baschet regulamentare și cântărea cât un bebeluș sau un chihuahua.

 

scroll to top