Închide

Guvernul chinez, amendă pentru un lanț de magazine din SUA pentru că a numit Taiwanul „țară”

Avatar
borders, country, flag

Fotografie de GDJ pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Autoritățile de la Beijing au amendat și au emis un avertisment către 7-Eleven, după ce pe site-ul acestuia Taiwan este listat ca țară și sunt afișate hărți despre care spuneau că aveau trasate greșit granițele pentru Xinjiang și Tibet, potrivit The Guardian.

Guvernul municipal de la Beijing a amendat compania cu 50.000 de yuani (7.842 USD) pentru „erori”, inclusiv „act greșit de atribuire a provinciei Taiwan ca țară independentă”. De asemenea, Beijingul a precizat site-ul web 7-Eleven nu a folosit numele Chinei nici  pentru unele insule disputate din Marea Chinei de Sud, inclusiv Senkakus administrat de japonezi, pe care China îl numește insulele Diaoyu.

Pedeapsa a fost emisă în decembrie, dar a fost raportată pentru prima dată vineri de Asia Nikkei. Lanțul de magazine de proximitate este prolific în Asia, iar magazinele din Beijing sunt deținute de un avanpost intern al Seven-Eleven Japan, o subsidiară a firmei japoneze 7 & i Holdings.

Guvernul chinez revendică Taiwanul ca provincie și este hipersensibil la orice act sau referință care pare să susțină poziția Taiwanului că este o națiune suverană. Instanțe de mare profil din ultimii ani au declanșat reacții naționaliste și boicoturi, care, la rândul lor, au provocat niște scuze abundente.

În mai, John Cena, un co-star al filmului de succes Fast & Furious 9, a încărcat o scuză filmată în mandarină pentru orice ofensă cauzată chinezilor după ce s-a referit la Taiwan ca o țară în timp ce promova filmul.

Potrivit Nikkei Asia, Seven & i Holdings a recunoscut plângerea și a spus că „va face tot posibilul pentru a preveni reapariția”.

scroll to top